Kepti plikytos tešlos koldūnai su mėsa

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kepti plikytos tešlos koldūnai su mėsa
@Shuttterstock
Autorius apie receptą: Naminius koldūnus paruošti nėra labai sudėtinga, o puikiai tinka šeimos pietums. Šie iškepa labai gardūs, su sultingu įdaru. Naminius koldūnus paruošti nėra labai sudėtinga, o puikiai tinka šeimos pietums. Šie iškepa labai gardūs, su sultingu įdaru. Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų vandens (verdančio)
30 mililitrų augalinio aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų maltos mėsos (jautienos, arba jautienos su kiauliena)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, druską, išmaišyti ir padaryti įdubimą centre. Įpilti aliejaus, šiek tiek pamaišyti. Dalimis, nuolat maišant, supilti vandenį, užminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 15 minučių.
3.
Įdarui į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
4.
Svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę ir kelias minutes apkepti. Tuomet sudėti mėsą, pabarstyti druska, pipirais ir vis pamaišant kepti kelias minutes.
5.
Paruoštą tešlą plonai iškočioti į stačiakampį. Išspausti nedidelius apskritimus, į kiekvieną dėti po šaukštelį įdaro, užlenkti kraštus ir suspausti.
6.
Į gilią keptuvę ar puodą įpilti aliejaus, kad bent pusiau apsemtų koldūnus, įkaitinti. Sudėti koldūnus vienu sluoksniu ir vis pavartant kepti 2 - 3 minutes ant vidutinės kaitros, uždengti dangčiu ir dar pakepti 2 - 3 minutes. Tuomet vis pavartant kepti dar apie 5 - 7 minutes iki kol gražiai apskrus ir iškeps. Sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekti su grietine, sviesto ir grietinės padažu ar kitu mėgstamu.
AUTORIUS: Viktorija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rūta
2023-03-19 17:50
Pritariu Liucijai ATSAKYTI
Liucija
2022-03-13 13:16
Nesuprantu, kodėl taip ilgai reikia kepti?Juk mėsa apkepta, svogūnai taip pat, tai kiek laiko reikia kepti plonai iškočiotą plikytą tešlą? ATSAKYTI
Aistė
2023-03-20 17:02
Kepkite trumpiau tuomet, nuo kaitros priklauso, dydžio. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital