Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Kepti maltos mėsos suktinukai su šonine
Autorius apie receptą: Šeimai reikia šventės, nes pasitinkame žiemą. Sukurkime eglutę lėkštėje iš paprastų produktų. Gražių švenčių. Šeimai reikia šventės, nes pasitinkame žiemą. Sukurkime eglutę lėkštėje iš paprastų produktų. Gražių švenčių. Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
0.5 kilogramo šoninė (plonų juostelių)
0.5 kilogramo maltos mėsos
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
10 gramų morkų (džiovintų)
50 gramų džiovintų slyvų
pagal skonį druskos
pagal skonį penkių pipirų mišinio
Garnyrui:
300 gramų bulvių
150 gramų pomidorų
150 gramų agurkų
Kepimui:
1 stiklinė aliejaus (apytikriai, pagal poreikį)
Padažui:
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis krakmolo
1 žiupsnelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Džiovintas slyvas užpilkite šaltu vandeniu, palaikykite bent 10-15 min (kol paruošite faršą) ir virkite tame pačiame vandenyje apie 5 minutes. Palikite vėsti.
2.
Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite su nedaug aliejaus, kol švelniai karamelizuosis.
3.
Džiovintas morkas sumalkite kavamale. Jei neturite džiovintų morkų, tai pakepinkite šviežias tarkuotas morkas, bet skonis bus kitoks.
4.
Maltą mėsą sumaišykite su kepintais svogūnais, kiaušiniais, džiovintomis morkomis, įberkite druskos, penkių pipirų mišinio. Labai gerai išminkykite masę.
5.
Pjaustytą šoninę pabarstykite prieskoniais. Ant šoninės dėkite paruoštos mėsos masės, į vidurį įdėkite slyvą, susukite į ritinį - suformuokite suktinukus.
6.
Į keptuvę pilkite aliejaus, kai aliejus įkais sudėkite suktinukus. Kepkite apie 10 minučių, nuolat apversdami suktinukus, kad šie apkeptų iš visų pusių, bet neperkeptų.
7.
Garnyrui išsivirkite pasūdytame vandenyje bulves. Jei patinka, dar galite apkepti, bus pikantiškesnis skonis.
8.
Padažui išspauskite apelsino sultis.
9.
Supilkite apelsinų sultis į puodą, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus ir suberkite krakmolą. Kaitinkite, maišant, kol padažas pradės tirštėti.
10.
Iš virtų bulvių ir keptų suktinukų suformuokite eglutę. Garnyrui skirtas daržoves padėkite eglutės pagrindui, o padažą padėkite eglutės viršūnėje.
Patarimai:
Į vieną suktinuką įdedame kitokį įdarą, kad būtų įdomiau valgyti ir ieškoti laimės.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital