Kepti kruasanai su camembert sūriu, ančiuviais ir svogūnų su apelsinais džemu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kepti kruasanai su camembert sūriu, ančiuviais ir svogūnų su apelsinais džemu
Kepti kruasanai su camembert sūriu, ančiuviais ir svogūnų su apelsinais džemu
Autorius apie receptą: Skoniais keliaujam į Prancūziją. Puiki pusryčių idėja - išskirtinė, soti, labai gardi. Maloniai nustebinsite kiekvieną, prisėdusį prie pusryčių stalo. Labai tinka Skoniais keliaujam į Prancūziją. Puiki pusryčių idėja - išskirtinė, soti, labai gardi. Maloniai nustebinsite kiekvieną, prisėdusį prie pusryčių stalo. Labai tinka romantiškiems pusryčiams dviems. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų sviesto
100 gramų ančiuvių
100 gramų vynuoginių pomidorų
2 vienetai prancūziškų ragelių (apie 90 g)
80 gramų camembert sūrio
6 vienetai putpelės kiaušinių
50 gramų sultenių (ar kitų gaivių salotų)
10 gramų česnako
pagal poreikį petražolių aliejus
Padažui:
100 gramų rausvųjų svogūnų
100 gramų raudono vyno (tinka nealkoholinis)
100 gramų cukraus
100 gramų apelsinų
10 gramų cinamono lazdelių
Patiekiant:
350 mililitrų šampano
100 gramų juodojo šokolado (70%)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
50 gramų kavos
50 gramų obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Džemui svogūnai supjaustomi smulkiais šiaudeliais.
2.
Į keptuvę beriamas cukrus, sudedami svogūnai ir kepinama. Kuomet pradeda degti, pilamas vynas, sudedamas cinamonas, tarkuota apelsino žievelė, įspaudžiamos sultys. Viskas verdama apie valandą ant silpnos kaitros, kol išgaruoja skystis ir svogūnai pradeda lipti prie puodo dugno. Viskas sutrinama iki vientisos masės.
3.
Keptuvėje išlydomas sviestas.Pakepinami česnakai, dviejų pirštų storio griežinėliais pjaustyti kruasanai. Pakepinama, kol apskrunda apačia, tuomet apverčiami.
4.
Ant kruasanų mušami kiaušiniai, dedami pusiau perpjauti pomidorai, smulkintas sūris.
5.
Dedama į iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę užkepti 5 - 7 minutėms.
6.
Į puodą supilama grietinėlė, užverdama. Dedamas šokoladas ir nukeliama nuo kaitros, maišoma iki kol vientisos masės. Pilama į taurę.
7.
Išverdama stipri espresso kava,užpilama ant šokolado. Tiekiama su obuolio skiltelėmis.
8.
Į lėkštę dedami kruasanai, uždedami ančiuviai, džemas, sudedamos salotos, pašlakstoma petražolių aliejumi ir tiekiama su šokoladine kava ir šampanu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital