Autorius apie receptą:
Labai paprastai pagaminamas, žaviai atrodantis ir labai labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami
Labai paprastai pagaminamas, žaviai atrodantis ir labai labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
(...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
varškės sūrio
(iš nesaldaus pieno)
80 gramų
šaltai rūkytos šoninės
(1 pakelio)
2 šaukštai
barbekiu padažo
(arba pomidorų padažo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visą sūrį apvyniokite šoninės riekelėmis.
2.
Dėkite sūrį į kepsninę (arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę) ir kepkite iki šoninė ims lengvai skrusti.
3.
Tada sūrį aptepkite padažu ir dar keletą minučių pakepkite, kad padažas karamelizuotųsi.
4.
Pjaustykite ir skanaukite!
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Aš kepiau varškės sūrį su kmynais, bet puikiai tiks bet koks mėgiamas nesaldaus pieno varškės sūris, net ir pats paprasčiausias be priedų (prieš kepdami galite jį pabarstyti mėgiamais prieskoniais).