Keptas upėtakis Berno padaže su pipirnėmis

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Keptas upėtakis Berno padaže su pipirnėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo upėtakio
2 vienetai citrinų
70 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas maltų kvapiųjų pipirų
50 gramų baziliko
1 gūželė brokolių
200 gramų ryžių
2 žiupsneliai pipirnės
3 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio vyno acto
150 gramų sviesto
50 gramų peletrūno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį gerai išvalome, nuskutame žvynus.
Viršų ir vidų ištriname baziliku, druska ir pipirais.
Į vidų įdedame nuplikytą, supjaustytą griežinėliais citriną.
Įvyniojame į maisto plėvelę ir paliekame marinuotis 2 valandoms šaldytuve.
2.
Išspaudžiame antros citrinos sultis.
Brokolius pamerkiame į citrinos sultimis parūgštintą vandenį.
3.
Kepimo indo dugną apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Upėtakį dedame ant antros supjaustytos griežinėliais citrinos.
Šalia sudedame išskirstytus brokolių žiedynėlius.
Žuvies viršų ir brokolius taip pat apšlakstome aliejumi.
Kepame iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Brokolius periodiškai apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
4.
Išverdame birius ryžius. Laikome šiltai.
5.
Gaminame Berno padažą:
Išlydome sviestą.
Į puodą su verdančiu vandeniu įdedame metalinį dubenėlį su kiaušinių tryniais. Įpilame vyną arba obuolių actą ir intensyviai plakame šluotele, kad nesutrauktų.
Jeigu masė yra sutraukiama, dedame dar vieną kiaušinio trynį.
Lėtai į kiaušinio plakinį pilame lydytą sviestą, plakame.
Sudedame susmulkintą peletrūną.
Jeigu padažas gaunasi per tirštas, galima įpilti šlakelį vandens.
Pridedame druskos ir pipirų pagal skonį. Laikome šiltai.
6.
Iškepusį upėtakį atsargiai išimame iš kepimo indo ir dedame į lėkštę.
Sudedame ryžius ir brokolius.
Galima įdėti kelis griežinėlius nekeptos citrinos.
Apipilame Berno padažu, apibarstome pipirnių daigeliais.
AUTORIUS: Alma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital