Keptas šokoladinis Tinginys

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Keptas šokoladinis Tinginys
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Itin lengvai pagaminamas ir laaabai skanus tinginip pyragas. Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, bet, patikėkit, rezultatas nuostabus. Esu dariusi ir be Itin lengvai pagaminamas ir laaabai skanus tinginip pyragas. Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, bet, patikėkit, rezultatas nuostabus. Esu dariusi ir be riešutų, ir be šokolado, ir vis tiek visi girdavo - sakydavo: čia kaip tinginys, tik dar skaniau :) (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų sausainių (man labai patinka Selgos airiško kremo)
100 gramų sviesto
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai kakavos (kokybiškos)
100 gramų juodojo šokolado (nebūtina, bet labai tinka)
100 gramų riešutų (nebūtina, bet labai tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sausainius sutrupiname kaip tinginiui. Sumaišome su smulkintais riešutais ir atidedam į šalį.
2.
Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu virš garų vonelės. Paliekame truputį atvėsti.
3.
Į šokolado masę įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Sudedame kakavą, išmaišome.
4.
Šokoladinę masę supilame ant sausainių, gerai viską sumaišome.
5.
Kepimo formą (tinka apvali 24-28 cm skersmens arba stačiakampė 20x30 cm dydžio) išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Šaukštu paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai, neliktų tarpų.
6.
Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus).
7.
Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.
8.
Patiekdami galime apibarstyti kakava, papuošti vaisiais, uogomis, karamele ar tirpintu šokoladu.
Patarimai:
Esu šį pyragą gaminusi ir be šokolado bei riešutų - jis vis tiek puikus. Tik jeigu nedėtumėte šokolado, kakavos dėkite daugiau.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Bėrutė
2012-01-04 15:53
Ragavau ir aš. Šiaip tinginių nemėgstu, bet šis tikrai labai skanus buvo. Bandysiu kepti pati ATSAKYTI
sandra
2011-06-02 19:42
Sudomino ir pameginau pasidaryti, labai skanu ;) ATSAKYTI
rrrrr
2011-02-09 16:45
Ismeginome, nepakartojamas skonis, rekomendujame. Vyras tik sio tinginio ir tepraso desertui:) ATSAKYTI
Milda
2010-11-18 16:39
Tikrai, labai idomus receptas. O balta sokolada naudoti galima? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital