Keptas šventinis kalakutas su obuoliais

AUTORIUS:
Santa Maria,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Keptas šventinis kalakutas su obuoliais
Autorius apie receptą: Iškepkite Kalėdų vakarienei skanų ir sultingą kalakutą. Šis skanutėlis įdarytas obuoliais ir slyvomis bei patiekiamas su švelniu, kremišku grietinėlės padažu. Iškepkite Kalėdų vakarienei skanų ir sultingą kalakutą. Šis skanutėlis įdarytas obuoliais ir slyvomis bei patiekiamas su švelniu, kremišku grietinėlės padažu. Garnyrui tinka virtos bulvės. (...daugiau) Santa Maria
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas kalakuto (vidutinio dydžio)
250 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 mililitrų sojos padažo
3 skiltelės česnako
1 šaukštas čiobrelių (naudojome "Santa Maria")
0.5 šaukšto druskos
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų (naudojome "Santa Maria")
Įdarui:
2 vienetai obuolių
2 vienetai svogūnų
0.5 stiklinės džiovintų slyvų
100 mililitrų vandens
1.5 šaukštelio čiobrelių (naudojome "Santa Maria")
Padažui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukšteliai akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sumaišykite su sojų padažu, įspauskite česnaką, berkite pipirus, čiobrelius, druską, pipirus.
2.
Atsargiai atstumkite kalakuto odą nuo apačios iki pat viršaus. 2/3 sviesto paskirstykite po oda, o likusia dalimi įtrinkite visą kalakutą.
3.
Obuolius ir svogūnus supjaustykite ketvirčiais, nuvalykite. Sumaišykite su slyvomis ir čiobreliais. Šiuo mišiniu įdarykite kalakutą. Jį dėkite į oekaitei skirtą kepimo indą. Pilkite 100 ml kambario temperatūros vandens.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kalakuto vidaus temperatūra pasieks 72 C laipsnius, apie 1 - 1.5 valandos. Skaičiuokite, jog vieno kilogramo kalakuto svorio kepimo laikas yra apie 30 minučių. Orkaitės skirtingos, todėl tikrinkite vidaus temperatūrą. Jei neturite termometro, įpjovus kalakutą turėtų išbėgti skaidrios sultys.
5.
Kai kalakutas iškepa, susidariusias sultis supilkite į puodą, supilkite grietinėlę ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patarimai:
Jei kalakuto vidus jau beveik iškepė, o odelė dar neapskrudusi, padidinkite orkaitės kaitrą iki maksimalios ir pakepkite, kol odelė apskrus.
Jei kalakuto vidus dar neiškepęs, o odelė jau skrunda, kalakutą galite pridengti dangčiu ar folija.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.
AUTORIUS: Santa Maria
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital