Keptas sūrio tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Keptas sūrio tortas
Keptas sūrio tortas
Keptas sūrio tortas
Keptas sūrio tortas
Keptas sūrio tortas
Autorius apie receptą: Šį sūrio torto receptą sukūriau prieš kelis metus, Kalėdoms. Nuo tada kepiau daug kartų, nes jis tikrai labai skanus, šventiškas ir lengvai pagaminamas. Marcipanas skonyje Šį sūrio torto receptą sukūriau prieš kelis metus, Kalėdoms. Nuo tada kepiau daug kartų, nes jis tikrai labai skanus, šventiškas ir lengvai pagaminamas. Marcipanas skonyje nedominuoja, tačiau suteikia malonų migdolų poskonį. Tortas patiko net ir nemėgstantiems marcipano. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų sausainių (labai tinka kondensuoto pieno skonio)
60 gramų sviesto
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų rikotos sūrio
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
100 gramų marcipanų masės (virš 50% migdolų)
100 gramų graikiško jogurto
60 gramų cukraus
40 mililitrų amareto
2.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
40 gramų migdolų drožlių (skrudintų)
30 gramų juodojo šokolado
5 gramai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui ištirpinkite sviestą.
2.
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su sviestu. Į atsegamą torto formą (naudojau 17 cm) įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite sausainių masę. Gerai paspauskite, kad pagrindas taptų tvirtas. Palaikykite šaldytuve, kol sustings.
3.
Marcipanų masę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir šiek tiek pašildykite, kad suminkštėtų.
4.
Marcipanų masę gerai ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įdėkite kelis šaukštus rikotos sūrio ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos konsistencijos masės. Įdėkite dar kelis šaukštus ir vėl sutrinkite. Sudėkite likusį rikotos sūrį ir maskarponės sūrį. Išmaišykite arba trumpai išplakite, kol sūriai įsimaišys.Įmaišykite graikišką jogurtą. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno trumpai išplakant. Supilkite vanilės pastą arba ekstraktą ir Amaretą. Suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos masės. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo.
5.
Orkaitės apačioje padėkite vandeniu pripildytą kepimo skardą. Sūrio pyragą statykite kiek aukščiau, ant grotelių arba ant kitos skardos ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 120 C laipsnių ir kepkite dar maždaug 45-60 min. Ar iškepė, tikrinkite, pajudindami: pyrago kraštai turi būti tvirti, o vidurys dar šiek tiek judantis.
6.
Iškepusį sūrio pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite bent 12 val. šaldytuve.
7.
Papuošimui ištirpinkite juodąjį šokoladą ir sumaišykite su aliejumi. Suformuokite nubėgimus, apšlakstykite pyrago viršų. Iš karto, kol šokoladas nespėjo sutvirtėti, apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital