Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis

AUTORIUS:
Mia30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis
Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis
Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis
Keptas stirnienos kepsnys su keptais vaisiais ir darzovemis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg stirnienos šlaunies
stirnienos prieskoniai
 Prieskoniai: pipirai, druska, maži spalvoti pipiriukai
1 citrina
1 apelsinas
1 poras
Salierų lapai (galima ir šaknų)
Bulvės
Lašinukai
Džiovintos slyvos
Morkos
Alyvuogių aliejus
Raudonas sausas vynas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš atšaldytos stirnienos šlaunies išimkite kaulą. Supjaustykite mėsą griežinėliais, kaip kepsnius, ir truputį pamuškite, mėsa bus minkštesnė. Mėsą aplaistykite su alyvuogių aliejumi ir palikite truputį pastovėti, po to ištrinkite su smulkiai supjaustytais salierų lapais ir visais kitais prieskoniais. Apšlakstykite su citrinos ir apelsino sultimis. Ir palikite pasimarinuoti kokioms kelioms valandoms.
Po to paimikite kepimo rankovę. Į ją dėkite mėsą ir ant viršaus sudėkite porą, morkas supjaustytus griežinėliais, džiovintas slyvas, apelsino griežinėlius, sudėkite gabaliukais supjaustytą žalią lašinuką ir užriškite abu kepimo rankovės galus.
Pašaukite į įkaitusią 250 C laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą ir 30 minučių. Po to, išimkite ir atriškite vieną galą ir įpilkite vieną taurę sauso raudono vyno ir vėl užriškite. Dar pakepkite kokį pusvalandį.
Per tą laiką kol kepa mėsa paimkite kokia 15 bulvių, jų neskuskite, o tiesiog gražiai ir švariai nuplaukite ir perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, ir uždėkite žalių lašinukų, supjaustytų gabaliukais. Skardą išklokite folija, ir ant folijos sudėkite bulves ir jas užklokite su dar vienu lapu folijos, užkamšykite. Ir pašaukite į orkaitę. Kepkite taip maždaug apie pusvalandį.
Po pusvalandžio perpjaukite kepimo rankovę per vidurį ir leiskite orkaitėje dar pagaruoti skysčiui. Bet mėsa vistiek išliks ne sausa.
Iškepusią mėsą ir bulves patiekite į lėkštes. Ir viskas. Nemaniau, kad taip skanu ir gardu bus, nes tai buvo pirmas kartas mano, kai teko gaminti iš stirnienos mėsos. Todėl prisiskaičiusi visokiausių receptų intenete ir iš knygutės „Medžiotojų vaišės“ B.Kačkus. Neradau tinkamo recepto, tad sumasčiau paeksperimentuoti pati ir gavosi visai netikėtai, bet labais skaniai.
Skanaus!
AUTORIUS: Mia30
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
mia30
2010-12-17 17:59
Aciu, Gitana, tikrai skonis nepakartojamas, pirma kart gamina siy patiekala, tai liuksiskai gavosi, verta pabandyt. ATSAKYTI
Gitana
2010-11-16 22:30
Labai skaniai atrodo, butinai isbandysiu! Tiesa, jau si recepta maciau siandien seimos kepiniuose;) Labai idomiai sugalvojai, Saunuole! Sekmes;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital