Keptas medaus ir sūrio tortas

AUTORIUS:
Eiminta Gelažnikaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Keptas medaus ir sūrio tortas
Keptas medaus ir sūrio tortas
Keptas medaus ir sūrio tortas
Keptas medaus ir sūrio tortas
Keptas medaus ir sūrio tortas
Keptas medaus ir sūrio tortas
Autorius apie receptą: Man didžiausios metų šventės asocijuojasi jau su seniai pamėgtais tradiciniais receptais. Vienas jų, visiems gerai pažįstamas klasikinis medaus tortas, kuris šįkart Man didžiausios metų šventės asocijuojasi jau su seniai pamėgtais tradiciniais receptais. Vienas jų, visiems gerai pažįstamas klasikinis medaus tortas, kuris šįkart atgimsta naujai. Kviečiu susipažinti su „Keptu medaus – sūrio tortu“, kuris savo kremine konsistencija bei medaus ir citrinos tonais pavergs kiekvieną.
Dar smagiau, kad šis tortukas yra gerokai draugiškesnis figūrai nei įprastas medaus tortas. Maistingumo deklaraciją ir kitus panašius receptus galėsite rasti sportiskaskeksiukas.lt
(...daugiau) Eiminta Gelažnikaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
150 gramų kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, apytikriai)
65 gramai skysto medaus
50 gramų sviesto (82 proc.)
4 gramai prieskonių meduoliams
3 gramai malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 mililitras vanilės aromato
Kremui:
300 gramų graikiško jogurto
250 gramų rikotos sūrio (13 %)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
120 gramų skysto medaus
40 gramų grietinėlės (30 %)
20 gramų kukurūzų krakmolo
3 gramai prieskonių meduoliams
3 gramai malto cinamono
2 mililitrai vanilės aromato
Papuošimui:
100 gramų grietinėlės (šaltos)
20 gramų cukraus
15 gramų citrinos žievelės (tarkuotos)
12 mililitrų citrinų sulčių
1 mililitras vanilės aromato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių kepimo su ventiliatoriumi rėžimu.
2.
Biraus pado paruošimas. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps. Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite kartu su sviestu, kol taps vientisa mase.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, meduolių prieskonius, cinamoną, vanilės aromatą ir žiupsnį druskos. Supilkite ištirpintą sviestą ir medų. Viską išmaišykite šaukštu arba rankomis, kol išeis lipnūs trupiniai. Jei matote, kad tešla sukibusi, įberkite dar miltų.
4.
20 cm diametro kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paruošta masę išklokite kepimo formos dugną kiek įmanoma aukštesnes sieneles. Man buvo likę 1 cm iki formos viršaus.
5.
Kepkite įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
6.
Kremui į didelį dubenį sudėkite graikišką jogurtą ir rikotos sūrį, supilkite skysta medų, suberkite cinamoną, meduolių prieskonius ir kukurūzų krakmolą. (Jeigu Jūsų medus kietas - tuomet šiame etape medų kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol ištirps, ir atvėsinkite). Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol matysite vientisą masę. Po kiekvieno lengvai išplakant, įmuškite kiaušinius. Supilkite grietinėlę, vanilės aromatą ir išmaišykite, kol išeis švelnus vientisos konsistencijos kremas.
7.
Paruoštą torto kremą tolygiai supilkite į kepimo indą su apkeptu pagrindu. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepimo su ventiliatoriumi rėžimu 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 C ir kepkite dar 40-50 minučių (priklausomai nuo orkaitės), kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
8.
Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai, per naktį.
9.
Papuošimui į dubenį supilkite šaltą grietinėlę, vanilės aromatą, suberkite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
10.
Kremą perdėkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir papuoškite tortą. Jeigu konditerinio maišelio neturite, tuomet kremą galite gražiai užtepti ant torto. Skanaus!
AUTORIUS: Eiminta Gelažnikaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital