Keptas kukurūzinis viščiukas su karamelizuotomis daržovėmis

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Keptas kukurūzinis viščiukas su karamelizuotomis daržovėmis
Keptas kukurūzinis viščiukas su karamelizuotomis daržovėmis
Autorius apie receptą: Sotiems ir gardiems pietums, labai tinka tiekti Velykų stalui. Nesudėtinga paruošti ir nereikia daug įmantrių ingredientų. Sotiems ir gardiems pietums, labai tinka tiekti Velykų stalui. Nesudėtinga paruošti ir nereikia daug įmantrių ingredientų. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas viščiuko (kukurūzinio)
600 gramų burokėlių (virtų)
300 gramų morkų (mažų)
30 gramų prieskonių vištienai
1 vienetas aitriosios paprikos
3 šaukštai balzaminio acto
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas rudojo cukraus
3 vienetai čiobrelių šakelių (citrininių)
1 žiupsnelis malto kumino
1 žiupsnelis cinamono
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viščiuką gerai įtrinti prieskonių mišiniu. Jei turite laiko, palikti šaldytuve visai nakčiai marinuoti.
2.
Viščiuką dėti į kepimo indą ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
3.
Padidinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti 20 minučių.
4.
Gabalėliais pjaustytas morkas sudėti į kepimo indą.
5.
Susmulkinti aitriąją papriką, suberti į kepimo indą. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
6.
Pabarstyti kuminu, cinamonu. Kepti iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
7.
Į keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti į 4 dalis perpjautus burokėlius, dėti česnaką, pilti alyvuogių aliejų, balzaminį actą.
8.
Pagardinti pipirais, druska. Suberti cukrų, sudėti čiobrelių šakeles. Karamelizuoti apie 10 minučių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital