Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Keptas karšis orkaitėje su lašinukais
Autorius apie receptą: Mano puslapyje labai mažai receptų su žuvimi. Sakyčiau, kad išvis vos keli. O žuvį mėgstame ir valgome pakankamai dažnai. Džiaugiuosi, kad turiu vyrą žvejį ir dažniausiai Mano puslapyje labai mažai receptų su žuvimi. Sakyčiau, kad išvis vos keli. O žuvį mėgstame ir valgome pakankamai dažnai. Džiaugiuosi, kad turiu vyrą žvejį ir dažniausiai mėgaujamės šviežia, pagauta žuvimi. Žuvį iki šiol visada ruošdavo Darius. Ją valo, sūdo sūryme, gardina prieskoniais ir tada tiesiog kepa keptuvėje, apvoliotą kukurūzų miltuose. O aš su mergaitėmis padedu suvalgyti. Savaitgalį su krikštų mama Natalija, užsikalbėjome apie žuvis (nes ir jos vyras puikus žvejys) ir papasakojo, kad karšį kepa orkaitėje su lašinukais. Mane labai sudomino ir panorai išbandyti jos receptą. Išaušo ta diena, kai Darius pagavo karšį ir aš galiu paruošti jį pagal savo mylimos tetos receptą. Žuvį sugalvojau pagardinti rūkyta druska, kuri puikiai derėjo su rūkytais lašinukais ir karšiui suteikė ypatingą aromatą. Jūros druska palaipsniui rūkoma ant atviros ugnies, naudojant buko medį. Ji turi stiprų į laužo panašų aromatą ir natūralų dūminį skonį. Geriausiai ši druska atsiskleidžia, kai patiekalas ja gardinamas prieš valgant. Taip dariau ir aš, tad marinuojant naudojau minimaliai druskos, o iškepusią žuvį paskaninau rūkyta druska. Užtruksite: kepti 30 min, Gaminant 10 min, marinuojant 0,5 – 1 val. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas karšio (1 vieneto)
10 gabalėlių rūkytų lašinių (arba šoninės)
1 saujelė lauro lapų
1 šaukštelis prieskonių žuviai (su žolelėmis)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis rūkyta druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvis išvaloma, nuplaunama (ir šį kartą tą už mane padarė vyras :) ).
2.
Karšį pabarstome prieskoniais, druska. Paliekame marinuotis 0,5 – 1 val. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.
3.
Sudėstome ant skardos lauro lapelius toje vietoje, kur dėsime žuvį. Guldome karšį ant lauro lapelių. Ant jo išdėstome plonai pjaustytus lašinukus.
4.
Žuvį pašauname kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusią žuvį paskaniname rūkytos druskos dribsniais. Truputį žuvį papuošiau žalumynais ir citrinos griežinėliais. Skanaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital