Keptas karamelinis sūrio tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Keptas karamelinis sūrio tortas
Keptas karamelinis sūrio tortas
Keptas karamelinis sūrio tortas
Keptas karamelinis sūrio tortas
Keptas karamelinis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Keptas sūrio pyragas su karameliniu egzotinių vaisių užpilu. Galima ruošti ir be egzotinių vaisių užpilo (žr. patarimus). Tortas gamintas 18 cm skersmens formoje. Keptas sūrio pyragas su karameliniu egzotinių vaisių užpilu. Galima ruošti ir be egzotinių vaisių užpilo (žr. patarimus). Tortas gamintas 18 cm skersmens formoje. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
300 gramų sausainių
70 gramų sviesto
50 gramų juodojo šokolado
Kremui:
3 vienetai kiaušinių
200 gramų filadelfijos sūrio
200 gramų maskarponės sūrio
100 gramų grietinės
60 gramų cukraus
50 gramų žemės riešutų (sūdytų, skrudintų)
Užpilui:
160 gramų grietinėlės
80 gramų tyrės (naudojau egzotinių vaisių)
60 gramų cukraus
45 gramai sviesto
20 gramų vandens
5 gramai želatinos milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, šokoladą ir ištirpinti.
2.
Sausainius sutrupinti, suberti į prikaistuvį su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Gerai išmaišyti.
3.
Paruoštą sausainių masę sudėti į torto formą, išlyginti per visą dugno plotą ir spaudžiant masę suformuoti kraštelius, kad apliptų formos šonai. Dėti į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
4.
Filadelfijos ir maskarponės sūrį sudėti į dubenį, įberti cukraus ir išplakti nedideliu greičiu. Įmušti po vieną kiaušinį ir kiekvieną kartą išmaišyti, tuomet sudėti grietinę.
5.
Ant paruošto pado suberti riešutus, supilti paruoštą sūrių masę, dugną ir kraštus apvynioti folija.
6.
Į aukštesnę kepimo skardą įpilti vandens, statyti formą su tortu. Turėtų apsemti iki pusės. Kepti įkaitintoje iki 120 C laipsnių temperatūros orkaitėje 70 minučių. Tuomet atvėsinti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
7.
Viršutiniam užpilui dubenėlį supilti vandenį, suberti želatiną, išmaišyti ir palaukti iki kol išbrinks apie 15 minučių.
8.
Į puodą supilti grietinėlę ir kelias minutes pakaitinti.
9.
Į storadugnį puodą suberti cukrų, pakaitinti kelias minutes iki rudumo, supilti karštą grietinėlę (atsargiai, nes putoja), tuomet įdėti sviestą, išmaišyti.
10.
Kai masė taps vientisa, sudėti sviestą, želatiną ir vaisių tyrę. Išmaišyti. Kai paruošta masė pravės, supilti ant torto viršaus. Palikti stingti bent kelias valandas.
Patarimai:
Viršų galima papuošti šokolado drožlėmis, apdėlioti vaisiais ar uogomis arba konservuotus vaisius supjaustyti, paruošti 1 pakelio želė su 400 ml vandens, atvėsinti, ant torto sudėti vaisius ir užpilti želė.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2020-08-24 18:20
Jeigu orkaite turi kepimo su garais funkcija, tai gal nebereiketu folijos ir vandens? ATSAKYTI
Diana
2020-10-05 14:54
Tikrai taip, tada tikrai galite kepti be garų vonelės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital