Keptas kalafiorų ir sūrio kremas

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Keptas kalafiorų ir sūrio kremas
Keptas kalafiorų ir sūrio kremas
Keptas kalafiorų ir sūrio kremas
Keptas kalafiorų ir sūrio kremas
Autorius apie receptą: Paragavus net sunku patikėti, kokia paprasta šio nuostabaus patiekalo sudėtis, o pavyksta kremiškas, švelnus, tiesiog burnoje sutirpstantis keptas žiedinių kopūstų kremas. Paragavus net sunku patikėti, kokia paprasta šio nuostabaus patiekalo sudėtis, o pavyksta kremiškas, švelnus, tiesiog burnoje sutirpstantis keptas žiedinių kopūstų kremas. Jeigu tieksite karštą ir ruošite didesniuose indeluose, šis kremas bus puiki sočios sriubos alternatyva, o jeigu gaminsite mažuose vienos porcijos indukuose ir tieksite atvėsintą - bus puikus gurmaniškas užkandis. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų žiedinių kopūstų
250 mililitrų pieno (apytikriai)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų ožkos pieno sūrio
6 vienetai kiaušinių trynių
4 vienetai gvazdikėlių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalafioras susmulkinamas ir dedamas į puodą. Ten pat supilama grietinėlė, užpilama pieno (pieno pilama tiek, kad kalafiorus apsemtų), dedami gvazdikėliai ir verdama apie 10 minučių (kol kalafioras suminkštėja).
2.
Kalafiorai su pienu kuriame virė dedami į elektrinį trintuvą (prieš tai išgriebiami gvazdikėliai). Ten pat dedamas ožkos sūris. Viskas sutrinama į vietisą masę.
3.
Kiaušinių tryniai išplakami. Į juos nuolat plakant šluotele pamažu pilamas karštas kalafiorų ir ožkos sūrio kremas. Paruošta masė pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
4.
Masė išpilstoma į kepimui tinkamus indus. Indeliai uždegiami folija, jos viduryje kiekviename indelyje praduriama skylutė (kad išeitų garai).
5.
Indeliai dedami į didesnį indą, pripiltą vandens, ir kepami iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (kol masė sutirštėja).
6.
Iškeptas kremas atvėsinamas. Prieš tiekiant jo viršų apdeginamas degikliu (kaip ruošiant krembriule) arba tumpam dedamas po iki maksimalios temperatūros įkaitintu orkaitės griliu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šį kremą tinka patiekti svieste apkepintais kalafiorų gabalėliais ir porų šienu. Porų šienas ruošiamas taip - labai smulkiai supjaustyti juostelėmis porai kepami iki 200 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol paruduoja, iškepus pabarstoma druska.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital