Keptas citrininis sūrio pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Keptas citrininis sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Receptas 22 cm skersmens torto formai. Receptas 22 cm skersmens torto formai. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (Gaidelio ar Selgos tipo)
90 gramų sviesto
Įdarui:
600 gramų kreminio sūrio (Filadelfijos tipo)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės, 30% riebumo
120 gramų cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas citrinų
45 gramai kukurūzų krakmolo
pagal skonį vanilės
Viršui:
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1.5 vieneto citrinų
3 vienetai kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti, suberti į dubenį.
2.
Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainiais, gerai išmaišyti.
3.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir išlyginti per visą plotį, gerai paspausti. Padėti į šaldytuvą 40 minučių, kad sustingtų.
4.
Į dubenį dėti sūrį, grietinę, berti cukrų, krakmolą, įmušti kiaušinius, dėti vanilės, įtarkuoti vienos citrinos žievelę ir atsargiai, lengvai išmaišyti iki kol cukrus ištirps. Svarbiausia - neplakti!
5.
Paruoštą masę supilti į torto formą ir kepti įkaitintoje iki 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 55 minutes - 1 val. 10 min. Kiekviena orkaitė kepa kitaip, tad tikslus kepimo laikas gali skirtis. Kaip patikrinti ar pyragas iškepė - pajudinus torto formą kraštuose pyragas turi būti sutvirtėjęs, o vidurys judėti.
6.
Kai pyragas iškeps, šiek tiek praverti orkaitės dureles (galima įkišti medinę lentelę tarp durelių) ir palikti jį ten visiškai atvėsti.
7.
Kai pyragas atvės, dėti į šaldytuvą. Geriausia laikyti per visą naktį.
8.
Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą, trynius, įtarkuoti citrinų žievelę, tuomet perpjauti citriną pusiau ir išspausti citrinų sultis. Išmaišyti ir maišant kaitinti iki kol pradės tirštėti ir kremas taps tirštokas.
9.
Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, o tuomet užpilti jį ant sūrio pyrago. Pyragą trumpam padėti į šaldytuvą, o tuomet jau galima pjauti ir mėgautis šiuo nuostabiu desertu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital