Kepta višta peruietiškai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kepta višta peruietiškai
Autorius apie receptą: Vištiena marinuota su perueitiško stiliaus prieskonių mišiniu iškepa labai kvapni ir minkšta, ypač puikiai dera su konservuotomis juodosiomis pupelėmis ir ryžiais. Bent su Vištiena marinuota su perueitiško stiliaus prieskonių mišiniu iškepa labai kvapni ir minkšta, ypač puikiai dera su konservuotomis juodosiomis pupelėmis ir ryžiais. Bent su šiais garnyrais Lotynų Amerikoje dažniausiai valgoma kepta vištiena. Su šiuo prieskonių marinatu vištieną rekomenduoju palaikyti bent parą, tuomet visi prieskoniai gerai įsigers ir suteiks vištienai ne tik puikų kvapą, bet ir skonį. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas vištos
6 šaukštai apelsinų sulčių
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai balto sauso vyno
3 šaukštai raudonojo vyno acto
1 šaukštas česnako miltelių
2 šaukšteliai druskos
1.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Galite kepti visą vištą arba ją supjaustyti į mažesnes dalis.
2.
Visus prieskonius ir skystus ingredientus sumaišome dideliame inde. Į jį dedame vištą, gerai ištriname prieskoniais visą išorę ir vidų. Indą su višta uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve 24 valandas, po 12 valandų galite vištą apversti.
3.
Vištą dedame į kepimo indą taip, kad vištos krūtinėlė būtų viršuje, užpilame marinato skysčiu. Jei norite galite kartu kepti ir bulves. Uždengiame kepimo indą folija, ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5-2 valandas, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 - 30 minučių arba kepkite ilgiau vištą po folija ir pabaigoje kepimo įjunkite griliaus funkciją. Bekepant vištą, ją kas 20 minučių vis palaistykite inde esančiu skysčiu.
4.
Kepimo trukmė priklauso nuo vištos dydžio - kuo didesnė, tuo ilgiau reikės kepti. Ar višta iškepusi patikrinkite pradūrę odą prie blauzdelės – višta bus iškepusi, jei pradūrus išbėga skaisčios sultys, o mėsa neberausva. Jei kepate vištos dalis, tuomet kepti reikės žymiai trumpiau, apie 45 minutes su folija ir apie 10 - 15 minučių be folijos.
Liucija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital