Kepta sprandinė su skaniu padažu

AUTORIUS:
Rūtelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Kepta sprandinė su skaniu padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kg kiaulienos sprandinės
Didelis baklažanas
Cukinija
2 saldžiosios paprikos
Poras
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Padažui:
1-2 saldžiosios paprikos
200 g kreivabudžių
Morkų
2 raudonieji svogūnai
Didelė sauja džiovintų baravykų
2 rozmarinų šakelės
Alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažaną supjaustykite išilgai 1 cm storio riekelėmis, iš abiejų pusių pasūdykite ir mažiausiai 2 valandas laikykite šaldytuve. Tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Sprandinę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, aštriu peiliu padarykite įstrižų 11/2-2 cm gylio įpjovų. Gabalėliai turėtų būti apie 3 cm storio. Ištepkite kiaulieną alyvuogių aliejumi, įtrinkite druska, uždenkite plėvele ir palikite. Paprikas ištepkite aliejumi ir 8-11 minučių kepkite iki 210 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol atsiras juodų dėmių.Tada išimkite iš orkaitės ir 10-15 minučių įdėkite į kepimo rankovę arba hermetišką maišelį.Paskui paprikas išimkite, nulupkite odelę, pašalinkite vaiskotį ir sėklas.Minkštimą supjaustykite juostelėmis.
Cukiniją nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis, porą - įstrižai į keletą dalių, tada išplaukite ir nusausinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite paruoštas cukinijas, baklažanus ir porus iki aukso spalvos. Pasūdykite ir atvėsinkite.
Vėl imkitės mėsos: įpjovas po vieną atverskite, įtrinkite pipirais, pridėkite keptų daržovių ir gerai apspauskite.
Apriškite sprandinę virvele, dar kartą ištepkite alyvuogių aliejumi ir apkepinkite didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies iš visų pusių, kol susidarys paskrudusi plutelė. Tada suvyniokite į foliją ir apie 3 valandas kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. 1 Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Džiovintus grybus užpilkite šiltu virintu vandeniu ir 25-30 minučių mirkykite. 1 Morkas, grybus, svogūnus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, grybus ir pakepinkite. Įmeskite rozmarinų lapelius ir įpilkite 3 šaukštus skysčio, kuriame mirko grybai. Užvirinkite, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite dar 10 minučių. Mėsą išimkite iš orkaitės, nuimkite foliją, nuriškite virvelę ir kepkite ant grotelių dar 4-6 minutes. Paskui truputį ataušinkite. Supjaustykite porcijomis, dėkite šalia padažo ir tuojau pat tiekite.
AUTORIUS: Rūtelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital