Kepta silkė su svogūnais, razinom ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kepta silkė
Kepta silkė
Kepta silkė
Autorius apie receptą: Tikrai labai skani, nostalgiška silkutė, verta dėmesio. Anot Vytenio Pauliukaičio, ji į tą, kurią gamindavo Aleksandros Jacovskytės mama. Tikrai labai skani, nostalgiška silkutė, verta dėmesio. Anot Vytenio Pauliukaičio, ji į tą, kurią gamindavo Aleksandros Jacovskytės mama. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas silkės (su galva, aš naudojau filė aliejuje 800 gramų)
1 kilogramas svogūnų (dėjau 3 nemažas galvas)
2 saujos razinų
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 stiklinės vandens (actu parūgštinto)
1 sauja graikinių riešutų (smulkintų)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis cinamono (arba daugiau)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Silkes išvalyti ir pamirkyti. Pamirkyti reikia ir nesūdytą.
2.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, silkes - norimo dydžio gabalėliais. Į nedidelę kepimo formą sudėti svogūnus, ant jų silkę, tada vėl svogūnus, razinas, rieštus ir viršų pabarstyti cinamonu.
3.
Dubenėlyje išmaišyti medų, cukrų ir actu parūgštintą vandenį. Užpilti ant silkės ir apšlakstyti aliejumi.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 vavlandą, kol gražiai paraus ar paruduos.
5.
Valgyti tik pilnai atvėsusią, geriau kitą dieną. Kai atvėsta, kiaura mentele nuvarvinti ir sudėti į dubenį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital