Kepta kiaulės galva su daržovėmis

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kepta kiaulės galva su daržovėmis
Autorius apie receptą: Nors ateinantys Naujieji metai ir ne kiaulės metai, bet ant mano šeimos stalo, šiandien, Naujųjų metų išvakarėse, 'puikuosis' ši gražuolė, tikiuosi nustebinti šeimyną. Nors ateinantys Naujieji metai ir ne kiaulės metai, bet ant mano šeimos stalo, šiandien, Naujųjų metų išvakarėse, 'puikuosis' ši gražuolė, tikiuosi nustebinti šeimyną. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 galvos kiaulės galvos
3 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
1 vienetas poro
350 mililitrų balto sauso vyno
150 mililitrų vermuto
100 mililitrų brendžio
50 gramų sviesto
1 galva česnako
2 šaukštai garstyčių
1 pundelis čiobrelių
1 pundelis šalavijo
2 vienetai rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį penkių pipirų mišinio (žirneliais)
pagal poreikį vandens
pagal poreikį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiurkščia kempine gerai nušveičiame galvą ir išplauname ausį.
2.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas žiedais, česnako skilteles nulupam ir sutraiškom, porą supjaustome žiedais ir viską dedame į gilią kepimo skardą kartu su sviestu.
3.
Pakepiname daržoves apie 20-30 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek apskrus, nuolat jas pamaišant.
4.
Ant apkeptų daržovių, kaip ant pakloto, dedame kiaulės galvą. Ausį ir knyslę įvyniojame į foliją. Galvą apipilame brendžiu ir paliekame 5 min, tada supilame vyną ir vermutą. Dedame į skardą čiobrelius, šalavijus, rozmariną, druską bei pipirus. Pilame vandens, kad galva būtų pusiau apsemta. Uždengiame visą skardą folija.
5.
Dedame skardą į 250 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai išgirsite, kad skystis viduje užvirė, tada kaitrą sumažinkite iki 100 C laipsnių ir palikite kepti maždaug apie 2,5-3 val. Tada ištraukite skardą, nuimkite visą foliją (ir nuo skardos, ir nuo ausies su knysle), nupilkite didžiąją dalį skysčio ir dėkite viską atgal į orkaitę dar kokiai 1 val, tik šį kartą padidinkite orkaitės kaitrą iki maždaug 150 C laipsnių. Ir taip po truputį apskrudinkite galvą iki gražios auksinės spalvos.
6.
Iškeptą galvą ištraukiame. Daržoves sumaišome su garstyčiomis ir dedame ant didelės ir pailgos lėkštės dugno. Ant daržovių dedame kiaulės galvą ir viską papuošiame žalumynais.
Patarimai:
Skystis nuo keptos kiaulės galvos puikiai tinka šaltienai, neišpilkite jo į kriauklę!
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital