Kepta karka su troškintais kopūstais, bulvėmis ir spirgyne

AUTORIUS:
Gita Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kepta karka su troškintais kopūstais, bulvėmis ir spirgyne
Autorius apie receptą: Lengvai paruošiamas patiekalas. Lietuvių retai, ko gero, tik per šventes valgoma spirgynė suteiks šiam patiekalui specifinį skonį. Lengvai paruošiamas patiekalas. Lietuvių retai, ko gero, tik per šventes valgoma spirgynė suteiks šiam patiekalui specifinį skonį. Gita Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas kiaulienos karkos
Marinatui:
3 šaukštai majonezo
1 galva česnako
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Aptepimui:
2 šaukštai medaus
1 šaukštas garstyčių
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių
500 gramų raugintų kopūstų
200 gramų morkų
200 gramų svogūnų
50 gramų pomidorų pastos
1 vienetas lauro lapų
Patiekiant:
3 šaukštai kanapių sėklų
šiek tiek druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką nuplauname ir nusausiname. Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
2.
Marinatui į dubenį dedame supjaustytus česnakus, majonezą, suberiame druską, juoduosius maltus pipirus, čiobrelius ir viską gerai išmaišome. Šiuo mišiniu įtriname karką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame maždaug 10 valandų į šaldytuvą.
3.
Aptepimui sumaišome medų ir garstyčias.
4.
Karką dedame į kepimo rankovę.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, praplėšiame rankovę ir karka ištepame medaus garstyčių mišiniu, dar kepame 10 minučių.
6.
Garnyrui bulvės nuskutame ir išverdame.
7.
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiai.
8.
Keptuvėje su nedaug aliejaus pakepiname svogūnus ir morkas.
9.
Raugintus kopūstus troškiname su nedideliu kiekiu vandens. Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos, sudedame keptus svogūnus su morkomis, lauro lapelį, pora šaukštų pomidorų pastos. Patroškiname 10 min.
10.
Ruošiame spirgynę. Kanapių sėklas sausai pakepiname keptuvėje.
11.
Keptas kanapių sėklas sumalame kavamale, pagardiname druska.
AUTORIUS: Gita Ingrida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital