Kepta duona oro gruzdintuvėje su česnakiniu varškės padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kepta duona oro gruzdintuvėje su česnakiniu varškės padažu
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Kepta duona oro gruzdintuvėje su česnakiniu varškės padažu
Kepta duona oro gruzdintuvėje su česnakiniu varškės padažu
Kepta duona oro gruzdintuvėje su česnakiniu varškės padažu
Autorius apie receptą: Kepta duona su mažiau riebalų - kepta oro gruzdintuvėje! Puiki tuo, kad nereikia kaisti orkaitės ir galima paruošti nedidelį kiekį ypač greitai ir skaniai. Prie duonos patiekiame Kepta duona su mažiau riebalų - kepta oro gruzdintuvėje! Puiki tuo, kad nereikia kaisti orkaitės ir galima paruošti nedidelį kiekį ypač greitai ir skaniai. Prie duonos patiekiame ir česnakinį padažą be majonezo. Skanaus! (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
200 gramų juodos duonos
2 šaukštai aliejaus
2 žiupsneliai druskos
Padažui:
100 gramų graikiško jogurto
50 gramų varškės
1 saujelė žalumynų
1 skiltelė česnako (didesnės)
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Duoną supjaustyti ilgomis juostelėmis. Sudėti į gilesnę lėkštę, apšlakstyti aliejumi ir atsargiai pamaišyti, kad juo pasidengtų.
2.
Dviem sluoksniais dėti į karšto oro gruzdintuvės stalčiuką taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
3.
Stalčiuką dėti į karšto oro gruzdintuvę ir jungti 200 C 8 minutėms. Jei kepimo metu gruzdintuvė "prašys" papurtyti maistą, galite apversti gabalėlius ar sukeisti sluoksnius vietomis, bet tikrai nebūtina, duoną apskrus ir taip.
4.
Padažui varškę sutrinti su jogurtu, smulkintais žalumynais, česnaku ir druska.
5.
Iškepusią duoną truputį pasūdyti ir išmaišyti. Tiekti su padažu. Skanaus!
Patarimai:
Kiek duonos tilps į gruzdintuvę? Mes naudojome 3,5 litrų talpos gruzdintuvę su grotelėmis (kepama dviem sluoksniais), tilpo ~200 g juodos duonos,
Ar galima kepti orkaitėje? Galima, tačiau dėkite ne į skardą, o ant grotelių, duona tolygiai skrus iš visų pusių. Kadangi orkaitė didesnė, kepti reikės kiek ilgiau - apie 15 minučių jau iki 200 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje, kol apskrus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital