Kepsnys "Eglutė"

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Kepsnys "Eglutė"
Kepsnys "Eglutė"
Kepsnys "Eglutė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g sluoksniuotos "Mantingos" bemielės tešlos
1 kg kiaulienos faršo (taip pat galima jautienos ar vištienos)
1 morka (didelė) 
2 kiaušiniai 
200 g marinuotų pievagrybių (nepjaustyti)
4 valgomi šaukštai džiūvėsių
1 pakelis prieskonių maltai mėsai
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą įtarkuojame morką, sudedame džiūvėsius, česnaką, kiaušinį, maltos mėsos prieskonius ir druskos. Gerai išmaišome, sudedame 200 gramų marinuotų sveikų pievagrybių. Faršą labai gerai išminkyti (sumušti). Tada rankomis suformuoti eglutės formos kepsnį ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos formos. Sluoksniuotą tešlą iškočioti 5 cm pločio juostelėmis. Vieną juostelės pusę tolygiai įpjaustyti. Apvynioti iškočiotais sluoksniuotos tešlos lakštais „Eglutę“. Pradėkite vynioti nuo apačios į viršų ir žiūrėkite, kad juostelės "užeitų" viena ant kitos. Kad tešla nenuslinktų prismeikite ją keliose vietose mediniais smeigtukais. Vėliau juos galėsit naudoti papuošimui. Viską aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Iškepusį kepsnį puoškite kaip tik išmanote. Galite valgyti ir karštą, ir šaltą.
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
ss
2011-09-25 17:06
Dariau toki praitais metais. Patiko ir draugams ir mums :) ATSAKYTI
mamyte
2010-12-23 12:33
Mano mazylis toki kepsni kaip mat surytu :))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital