Kepsniai su šonine keptuvėje

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kepsniai su šonine keptuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Sultingi, sotūs, aromatingi ir labai skanūs kepsniai, kuriems bus sunku atsispirti. Nors ir paruošimas gali skambėti sudėtingai, tačiau taip tikrai nėra. Šie kepsniai Sultingi, sotūs, aromatingi ir labai skanūs kepsniai, kuriems bus sunku atsispirti. Nors ir paruošimas gali skambėti sudėtingai, tačiau taip tikrai nėra. Šie kepsniai nustebins visus mėsos mėgėjus! Tai itališko patiekalo Saltimbocca įkvėpta alternatyva. Įprastai naudojama veršiena, tačiau mūsų šeimoje labiau mėgiama kiauliena, būtent su ja ir ruoštas patiekalas. (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų kiaulienos nugarinės (tinka veršiena, jautienos didkepsnių arba vištienos krūtinėlių)
2 vienetai šoninė (geriausiai tinka Prosciutto )
80 mililitrų vištienos sultinio (galima naudoti ir nealkoholinį vyną)
50 gramų sviesto (šalto)
4 lapeliai baziliko
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos nugarinę perpjauti pusiau, kad pavyktų padaryti 2 kepsnius. Kiekvieną uždengti maistine plėvele ir mėsos muštuku išmušti kepsnius iki maždaug 3 mm storio. Kiekvieną kepsnio pusę pabarstyti pipirais.
2.
Ant kepsnio vienos pusės uždėti šoninę, jei jūsų šoninės juostelė ilga, užlenkite pusiau. Ant viršaus uždėti po du baziliko lapelius. Mediniu pagaliuku perverti šoninę ir lapelius per mėsą, kad laikytųsi.
3.
Į lėkštę berti miltus, kepsnio pusę, kuri yra be šoninės pavolioti miltuose. Dalies su šonine miltuose volioti nereikia.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti kepsnius šoninės puse į apačią ir kepti apie 90 sekundžių iki kol šoninė taps auksinės spalvos. Tuomet apversti ir kitą pusę kepti iki kol kepsneliai visiškai iškeps. Kadangi išmušti labai plonai, ilgai kepti nereikės. Kepsnius išimti ir atidėti.
5.
Iš keptuvės išpilti aliejaus perteklių, bet visiškai keptuvės išvalyti nereikia.
6.
Į įkaitintą keptuvę pilti sultinį ir užvirti. Pavirti apie 30 sekundžių iki kol šiek tiek skysčio nugaruos. Tuomet kaitrą išjungti, dėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišyti iki kol ištirps. Sudėti kepsnius ir palaikyti padaže apie 30 sekundžių, apšlakstyti padažu.
7.
Prieš ragaujant atsargiai ištraukti iešmelius.
Patarimai:
Jei naudosite vištieną rinkitės vieną krūtinėlę, ją padalinkite į dvi dalis horizontaliai, kad taip pat būtų 2 kepsniai.
Kiauliena netiks, jei rinksitės kietesnius gabalėlius, kurie įprastai naudojami troškiniams, netiks. Geriausiai tinka nugarinė.
AUTORIUS: Saulė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital