Kremas:
Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę. Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.
Keksiukai:
Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180°C temp. apie 30 -40 min.
Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu.
Skanaus.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)