Keksiukai „Raudonasis aksomas“

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Keksiukai „Raudonasis aksomas“
Keksiukai „Raudonasis aksomas“
Keksiukai „Raudonasis aksomas“
Autorius apie receptą: Keksiukus galite dekoruoti kaip tik patinka. Manieji buvo apibarstyti sutraiškytais mėtiniais saldainiais, bet puikiausiai galite naudoti keksiukų pabarstukus, šokoladą, Keksiukus galite dekoruoti kaip tik patinka. Manieji buvo apibarstyti sutraiškytais mėtiniais saldainiais, bet puikiausiai galite naudoti keksiukų pabarstukus, šokoladą, vyšnias ir t.t. Keksiukai iškepa be galo skanūs, minkšti ir tirpstantys burnoje, tad dideliems smaližiams siūlau dvigubinti porciją! Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
1 stiklinė miltų
3/4 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės pasukų
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
3 šaukštai maistinių dažų (skystų, raudonų)
2.5 šaukšto kakavos (nesaldžios)
1.5 šaukštelio acto 5%
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
225 gramai kreminio sūrio (pvz., Filadelfijos, kambario temperatūros)
1.5 stiklinės cukraus pudros
113 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kremui į dubenį sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą, plakame elektriniu plakikliu apie 3 minutes, kol sviestas pasidaro labai purus. Sudedame kreminį sūrį, plakame dar kelias minutes. Tada įpilame vanilės ekstraktą ir vėl išplakame. Pamažu supilame cukraus pudrą ir gerai išplakame. Cukraus pudros dėkite pagal savo skonį, bet kremas turėtų būti pakankamai tirštas, kad išlaikytų formą. Kol paruošite keksiukus, kremą laikykite šaldytuve.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 175 C.
3.
Ruošiame keksiukus. Į vieną dubenį sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų, plakame elektriniu plakikliu apie 3 minutes, kol gauname purią masę. Po to įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.
4.
Kitame dubenyje sumaišome kakavą, raudonus maistinius dažus ir vanilės ekstraktą. Gautą masę atsargiai įmaišome į tešlą, po to išplakame mikseriu. Į tešlą atsargiai supilame pusę pasukų, išmaišome ir sudedame pusę miltų. Plakame, kol gauname vientisą masę be gumulėlių. Po to supilame likusias pasukas ir miltus, gerai išplakame.
5.
Į tešlą suberiame druską, kepimo sodą ir supilame actą. Plakame kelias minutes.
6.
Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius. Tešlą paskirstome tolygiai 12-kai keksiukų.
7.
Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje ~18-20 min. Ar keksiukai iškepę patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Iškepusius keksiukus išimame iš orkaitės ir paliekame šiek tiek pravėsti, tada išimame iš keksiukų formos. Keksiukai turi visiškai atvėsti.
8.
Ant atvėsusių keksiukų užtepame kremo ir patiekiame. Keksiukus taip pat galite apibarstyti mėgstamais pabarstukais. Maistinius dažus reikėtų naudoti pagal pakuotės instrukcijas. Mano naudoti maistiniai dažai buvo labai skysti.
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital