Keksas su riešutų sviestu (be kiaušinių ir pieno produktų)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Keksas su riešutų sviestu (be kiaušinių ir pieno produktų)
Autorius apie receptą: Šiandien noriu su jumis pasidalinti labai skaniu, veganišku keksu be kiaušinių ir pieno produktų. Kepiau jį pirmą kartą ir visiems labai patiko - iškepa drėgnas, kvapnus ir Šiandien noriu su jumis pasidalinti labai skaniu, veganišku keksu be kiaušinių ir pieno produktų. Kepiau jį pirmą kartą ir visiems labai patiko - iškepa drėgnas, kvapnus ir ilgai išlieka šviežias. Rekomenduoju. Naudojau 24 cm ilgio kekso formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų augalinio gėrimo (migdolų, sojos, avižinių dribsnių ar paprasto)
180 gramų cukraus
150 gramų riešutų sviesto
100 mililitrų aliejaus (be kvapo)
15 gramų kakavos
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai obuolių acto
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
60 gramų juodojo šokolado
50 gramų riešutų sviesto
pagal skonį riešutų (kapotų)
pagal skonį šokolado drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilti augalinį pieną, berti cukrų ir pašildyti iki kol cukrus ištirps. Atidėti atvėsti, kai atvės, įpilti aliejų, vanilės ekstraktą, įberti druską, berti miltus ir išmaišyti.
2.
Į dubenėlį berti sodą, pilti obuolių actą ir išmaišyti, supilti į dubenį su tešla.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įberti kakavos ir išmaišyti, į kitą tešlos dalį sudėti riešutų sviestą ir išmaišyti.
4.
Kekso formą (naudojau 24 cm ilgio) ištiesti kepimo popieriumi, šiek tiek sutepti aliejumi. Dėti kelis šaukštus tešlos su riešutų sviestu, tuomet dėti tešlos su kakava ir taip sluoksniuoti iki kol neliks tešlos. Tuomet mediniu iešmeliu permaišyti, kad gautųsi gražus marmurinis ornamentas.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C - 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 55 - 65 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus turi likti švarus.
6.
Kai keksas iškeps, palikti jį formoje iki kol visiškai atvės, tuomet atsargiai išimti.
7.
Viršui į dubenį dėti šokoladą, riešutų sviestą ir pašildyti garų vonelėje iki vientisos masės. Užtepti ant atvėsusio kekso, pabarstyti riešutais ir šokolado drožlėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital