Keksas su razinomis - purus ir labai skanus

AUTORIUS:
Gražina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Purus keksas su razinomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų grietinės
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
100 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Razinas užpilkite stipria karšta arbata, kad jos truputį pabrinktų, kol ruošime tešlą (arba galima užpilti brendžiu, romu, ar sultimis).
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą gerai mikseriu išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Plakant įmaišyti grietinę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turėtų gautis daugmaž grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - galite įmaišyti dar šiek tiek grietinės.
3.
Razinas nusunkiame, gerai nuvarviname ir apvoliojame truputyje (daugmaž šaukšte) miltų, jog kepdamos razinos nenusėstų į dugną. Razinas sudedame į tešlą ir gerai išmaišome. Masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jeigu įkišus jį į kekso vidurį ištrauksite neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė.
5.
Iškepus leidžiame keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Pjaustome tik visiškai visiškai atvėsusį.
AUTORIUS: Gražina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Liana
2020-04-04 14:25
Labai skanus keksiukas.Vietoje razinų dėjau citrinos žievelę ir įspaudžiau šiek tiek sulčių (vaikai razinų nemegsta). ATSAKYTI
andrew
2019-11-29 19:47
Labai skanus keksiukas iseina...labai skanus... beda tik viename (kaloriju bombike :) ) ATSAKYTI
Simona
2019-11-25 00:29
labai skaniai gavosi. razinos labai i tema, viskas tobula. as kepiau mazose formelese.
noretusi isbandyti tos pacios teslos keksus be razinu, bet su idaru. ATSAKYTI
IRENA
2019-11-05 19:13
Kodėl man pyragas plyšo? ATSAKYTI
M
2019-01-05 20:52
Aš dėjau 400gr razinų ir šiek tiek daugiau miltų ir įdėjau 80gr kokosų drožlių į tešlą, ir 50gr ant kekso vidaus. Kepiau uždengus foliją 50 min, ir dar 10 atidengus. Gavosi pasaka pyragas ATSAKYTI
Lina
2016-11-04 13:49
Puikus keksas, kaip mamos vaikysteje ATSAKYTI
Vida
2016-11-04 09:59
Labai skanus gavosi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital