Keksas su cinamonu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Keksas su cinamonu
Autorius apie receptą: Labai sodrus ir drėgnas keksas. Tikrai labai skanus, o koks puikus kvapas po namus pasklinda, kepant. Recepto idėja iš: Mind-over-batter.com . Labai sodrus ir drėgnas keksas. Tikrai labai skanus, o koks puikus kvapas po namus pasklinda, kepant. Recepto idėja iš: Mind-over-batter.com . Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų (+formai patepti)
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto (kambario temperatūros, +formai patepti)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
80 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukšto malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cinamoninis cukrus įdarui: sumaišyti rudąjį cukrų ir cinamoną. Atidėti į šalį.
2.
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais.
3.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
4.
Elektriniu plakikliu minkštą sviestą suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol sviestas taps purus (keletą minučių). Sudėti grietinę. Išplakti. Supilti pieną. Į tešlą po vieną įmaišyti kiaušinius. Suberti miltus ir maišyti tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
5.
Į kepimo formą sudėti maždaug vieną trečdalį tešlos, paskirstyti tolygiai. Ant tešlos suberti pusę cinamoninio cukraus. Dėti antrą trečdalį tešlos ir taip pat apiberti cukrumi. Sudėti likusią tešlą. Barstant cinamoninį cukrų gali atrodyti, kad jo per daug, bet iškepus, jis pasiskirsto ir nėra per daug.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aušra
2020-07-24 10:51
Kokią formą labiausiai tiktų naudoti šiam keksui? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital