Keksas „Kalėdos“

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Keksas „Kalėdos“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g sviesto
300 g varškės (riebesnės)
200 g cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai
250 g miltų
1 šaukštelis sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės
1 sauja razinų
2 šaukštai aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pertryniau minkštą sviestą ir varškę ir sumaišiau.
Į varškės ir sviesto masę įmaišiau cukrų, kepimo miltelius, gerai iki purumo išplaktus kiaušinius, vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir miltus. Miltų gali reikėti ir truputį mažiau, priklauso nuo kiaušinių dydžio. Turi gautis tiršta, bet maišoma tešla, daugmaž riebios grietinės tirštumo. Po to į tešlą įmaišiau razinas ir aguonas.
Kepimo formą ištepiau aliejumi ir sukrėčiau tešlą.
Kepiau 50-60 minučių iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Igne
2017-01-01 21:20
Aval, o gerai viską sumaisete ir kiausinius gerai isplakete? Ir ar naudojote sviesta, ar margarina? Nes su margarinu, kartais del margarino kokybes gali taip nutikti, butinai reiketu naudoti butent margarina kepiniams (o dar geriau - tikra sviesta, bus skaniau ir sveikiau). Man sitas keksas skanus gavosi, kepiau Kaledoms, vaikams ir mums labai patiko. ATSAKYTI
AVal
2017-01-01 15:41
Visiškai nesigavo:( Tiesiog plaukė riebaluose, paspaudus bėga riebalai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital