Kefyro tešlos sklindžiai su tobulu karameliniu užpilu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kefyro tešlos sklindžiai su tobulu karameliniu užpilu
Autorius apie receptą: Saldūs, purūs ir nuodėmingai skanūs blynai Jūsų Užgavėnių stalui... Receptas sklindžių iš žurnalo "darbštuolė" nr 2023-01, užpilas iš receptų puslapio. Saldūs, purūs ir nuodėmingai skanūs blynai Jūsų Užgavėnių stalui... Receptas sklindžių iš žurnalo "darbštuolė" nr 2023-01, užpilas iš receptų puslapio. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
300 mililitrų kefyro
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
3/4 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Užpilui:
200 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 mililitrų grietinėlės (30% riebumo)
1 žiupsnelis rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus produktus pašildykite iki kambario temperatūros. Kefyrą išsukite su soda. Kai skystis suputos, įmaišykite cukrų bei druską.
2.
Miltų kiekis priklausys nuo jų rūšies, iš pradžių įsijokite 200g. Išmaišę patikrinkite, kokia tešla gavosi: nuo pakelto šaukšto ji turi varvėti kaip tiršta grietinė, jei tešla per skysta, berkite dar miltų. Uždenkite dubenį ir leiskite jai 10-15min. pabrinkti.
3.
Keptuvėje pakaitinkite aliejų, karštį sumažinkite iki vidutinio ir krėskite po pilną šaukštą tešlos vienam sklindžiui. Kepkite, kol apačia gražiai paskrus, o paviršiuje ims atsirasti burbuliukai, tada apverskite ir paskrudinkite antra pusę.
4.
Užpilo paruošimui sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą suberkite cukrų ir maišant kaitinkite, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą, tada po truputį dėkite sviestą ir maišykite. Kai sviestas susimaišys su cukrumi, puodą nuimkite nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus, supilkite grietinėlę, visa laiką maišykite, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Galiausiai įberkite druskos, grąžinkite ant mažos ugnies ir maišykite kol masė pasidarys vienalytė, tada išjunkite kaitrą ir palikite šiek tiek atvėsti.
5.
Patiekite sklindžius apipiltus sūrios karamelės užpilu, galite papuošti uogomis ir mėtų lapeliais. Skanaus.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital