Kefyro keksiukai su uogomis ir trupiniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kefyro keksiukai su uogomis
Kefyro keksiukai su uogomis
Kefyro keksiukai su uogomis
Autorius apie receptą: Aš mėgstu kepti saldumynus, ir tą pajaučiau labai senai jau. Tas, po namus sklindantis, kvapas iš orkaitės tikrai užburiantis ir kerintis. Tada visi pradeda šypsotis ir laukia Aš mėgstu kepti saldumynus, ir tą pajaučiau labai senai jau. Tas, po namus sklindantis, kvapas iš orkaitės tikrai užburiantis ir kerintis. Tada visi pradeda šypsotis ir laukia tarsi stebuklo. Namai pasidaro jaukūs ir šilti. Šiame recepte viską matavau puodeliu, tad net svarstyklių nereikėjo ištraukti. Receptą radau g-blogas.lt svetainėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro (ar raugintų pasukų)
1 stiklinė mėlynių
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Trupiniams:
0.5 stiklinės kvietinių miltų
1/4 stiklinės cukraus
50 gramų sviesto (minkšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Supilame kefyrą ir aliejų. Masę gerai išmaišome.
2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais.
3.
Atsargiai įmaišome uogas.
4.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles, beveik iki viršaus pripildome tešlos. Iš normos man išėjo 18 keksiukų.
5.
Trupiniams sumaišome dubenyje miltus, kubeliais pjaustytą sviestą ir cukrų, patrindami tarp pirštų, kad susidarytų trupiniai. Pabarstome jais keksiukus.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.
7.
Atvėsiname ant grotelių.
Patarimai:
Matavimui naudojau 236 ml stiklinę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital