Kefyro keksas su uogomis - purus, gaivus ir greitas

AUTORIUS:
Irmantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Kefyro keksas su uogomis - purus, gaivus ir greitas
@Shutterstocl
Kefyro keksas su uogomis - purus, gaivus ir greitas
Kefyro keksas su uogomis - purus, gaivus ir greitas
Autorius apie receptą: Paprastai pagaminamas ir tikrai skanus, vasariškas keksas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Aš jį kepiau su šviežiais juodais ir raudonais serbentais, bet tinka ir Paprastai pagaminamas ir tikrai skanus, vasariškas keksas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Aš jį kepiau su šviežiais juodais ir raudonais serbentais, bet tinka ir kitokios tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Jis labai skanus su vyšniomis, braškėmis ar net vaisiais (pavyzdžiui persikais, obuoliais ar kriaušėmis). (...daugiau) Irmantė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
2 saujos uogų (naudojau raudonuosius ir juoduosius serbentus)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite kefyrą, aliejų, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę ir viską išmaišykite. Sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ar kartą išmaišykite. Suberkite uogas, išmaišykite.
3.
Tešlą supiltkite į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepkite apie 50-60 minučių (kol įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų). Išėmus leiskite keksui atvėsti pirma formoje, o galutinai atvėsinkite jau išimtą iš formos ant grotelių.
4.
Keksas skanus ir vienas, bet aš jį dar aptepiau sviestiniu kondensuoto pieno kremu (pakelį kambario temperatūros sviesto mikseriu išsukau su puse indelio saldinto kondensuoto pieno) ir papuošiau serbentais.
AUTORIUS: Irmantė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Gitana
2017-07-23 21:56
Tikrai labai skanus keksas iskepe ir nebrangi iseiga, aciu uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital