Kefyre marinuotos vištienos iešmeliai ir aštrios bulvytės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kefyre marinuotos vištienos iešmeliai ir aštrios bulvytės
Kefyre marinuotos vištienos iešmeliai ir aštrios bulvytės
Kefyre marinuotos vištienos iešmeliai ir aštrios bulvytės
Kefyre marinuotos vištienos iešmeliai ir aštrios bulvytės
Autorius apie receptą: Maistas, patenkinsiantis būrį draugų. Šie vištienos iešmeliai yra ne tik skanūs, bet ir labai patogūs valgyti vakarėlio ar didesnės kompanijos susibūrimo metu. Jie puikiai Maistas, patenkinsiantis būrį draugų. Šie vištienos iešmeliai yra ne tik skanūs, bet ir labai patogūs valgyti vakarėlio ar didesnės kompanijos susibūrimo metu. Jie puikiai tinka dalintis. Kol nėra galimybių surengti barbekiu lauke, kodėl į pagalbą nepasišaukus orkaitės? Vištieną reikės marinuoti pernakt, kad taptų itin minkštutė. Žinau, jog kefyras daug kam gali pasirodyti kaip keistas ingredientas marinatui, bet patikėkite, jis puikiai tam tinka. Aš į marinatą įberiu ir spalvingų kvapnių prieskonių, kad galutinis rezultatas būtų dar geresnis. O ko dar trūksta? Kažko, kas papildytų šį patiekalą, pavyzdžiui, aštrių bulvių skiltelių bei gaivaus kefyro padažo. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų vištienos krūtinėlės
5 vienetai bulvių
250 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis sojos padažo
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Marinatui:
250 mililitrų kefyro
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis kario
šiek tiek druskos
Padažui:
125 mililitrai kefyro
1 saujelė baziliko
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio kario
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite marinatą: iš vakaro supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais, sumaišykite su kefyru, garstyčių grūdeliais, paprikos milteliais, kariu, trupučiu druskos. Uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir marinuokite pernakt.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
3.
Pasiruoškite kefyro padažą: stiklinėje sumaišykite visus padažo ingredientus, atidėkite į šalį.
4.
Pievagrybius perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenėlį ir apvoliokite su sojos padažu, juodaisiais pipirais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Supjaustykite svogūną gabalais. Ant medinių iešmelių suverkite vištieną su grybais bei svogūnais, išdėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Bulves nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. Apvoliokite su 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, malta paprika, aitriaisiais pipirais ir žiupsniu druskos. Išdėliokite skilteles vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Skardą su vištiena dėkite į žemesnę/vidurinę orkaitės dalį. Po 5 minučių, į orkaitės viršutinę dalį dėkite skardą su bulvytėmis. Kepkite, kol bulvytės paruduos, o vištiena bus pilnai iškepusi. Bulvytėms iškepti reikės apie 20 minučių, o vištienai 25-ių. Įsitikinkite, kad vištiena pilnai iškepusi.
7.
Vištieną patiekite kartu su aštriomis bulvytėmis, gaiviu kefyro padažu, šviežiais salotų lapais ir šviežiu agurku.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital