Kavos tortas su slyvų putėsiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Kavos tortas su slyvų putėsiais
Autorius apie receptą: Toks rudeniškas, kupinas skonių, su gaivia slyvų rūgštele. Skanus, gaminsiu ir kartosiu, nes tikrai vertas dėmesio. Man pas kremas, tai kažkas tokio nuostabaus. Aš nesu Toks rudeniškas, kupinas skonių, su gaivia slyvų rūgštele. Skanus, gaminsiu ir kartosiu, nes tikrai vertas dėmesio. Man pas kremas, tai kažkas tokio nuostabaus. Aš nesu šokoladinių biskvitų mėgėja, bet šį tortą valgiau ir mėgavausi. Didžiausia šio torto pažiba, mano nuomone, ir yra tie slyvų putėsiai. Receptą radau kulinarinėje knygoje Beata Nicholson „Beatos virtuvė: televizijos laidos receptai“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
150 gramų rudojo cukraus
30 gramų kakavos
20 gramų sviesto
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis tirpios kavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų kavos (paruoštos)
Kremui:
500 gramų slyvų
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
Papuošimui:
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Suberiame tirpią kavą, gerai išmaišome. Sudedame grietinę. Išmaišome.
2.
Į dubenį mušame kiaušinius. Išplakame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Atsargiai įmaišome sviesto ir grietinės masę. Įsijojame miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Atsargiai šaukštu išmaišome. Pilame į kepimo formą.
3.
Kepame gerai įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 25 – 30 min.
4.
Biskvitą atvėsiname. Perpjauname per pusę.
5.
Kremui želatiną užpilame vandeniu. Pasiliekame brinkti 15 min. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, neužvirinti. Atvėsinti.
6.
Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus, o slyvų puseles suberiame į skardą.
7.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 min, kol slyvos suminkštės. Iškepusias sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos konsistencijos masės.
8.
Grietinėlę kartu su cukraus pudra išplakame iki standžių putų. Įmaišome slyvų tyrelę. Gerai išmaišome. Plona srovele, maišant, supilame želatiną. Išmaišome.
9.
Vieną biskvito lakštą dedame į tortinę. Sulaistome kava, tepame pusę kremo. Ant viršaus dedame likusį biskvitą. Sulaistome kava. Tepame kremu. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital