Kavos skonio krembriulė

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kavos skonio krembriulė
Kavos skonio krembriulė
Kavos skonio krembriulė
Kavos skonio krembriulė
Autorius apie receptą: Šios dienos receptas tai prancūziškos virtuvės klasika. Desertas, kurio populiarumas nepavaldus laikui...Tačiau, jei išgirsite pavadinimą Burnt Cream, Crema Catalane, Šios dienos receptas tai prancūziškos virtuvės klasika. Desertas, kurio populiarumas nepavaldus laikui...Tačiau, jei išgirsite pavadinimą Burnt Cream, Crema Catalane, Trinity cream, žinokite, kad kalba eina apie tokį pat (ar bent jau labai panašų) desertą. Tai pavadinimai, kuriuos naudoja Anglijoje, Ispanijoje. Paklausite, o kodėl jie tiesiog nevadina jo prancūziškai? Visos šaknys slypi šio deserto susikūrimo istorijoje, kurioje taip ir lieka didelis klaustukas, kas pirmas sukūrė šį desertą: anglai, prancūzai ar ispanai? (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
6 vienetai kiaušinių trynių
120 gramų cukraus
3 šaukštai malta kava
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/3 šaukštelio malto kardamono
Viršui:
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei naudojate kavos pupeles, o ne maltą kavą, tai tada jas reikėtų sumalti kavamalėje (geriausiai stambiau).
2.
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir suplakite šluotele.
3.
Į prikaistuvį pilkite grietinėlę, dėkite vanilės ekstraktą, kavą ir kardamoną. Kaitinkite beveik iki užvirimo, nuolat maišant.
4.
Kai grietinėlė įkais, perpilkite ją per sietelį, kad atfiltruotumėte kavos tirščius.
5.
Silpna srovele, nuolat maišant, supilkite grietinėlę į trynių masę.
6.
Paruoštą kremą perpilkite į nedidelius (apie 150-200 ml) indelius. Į aukštą kepimo formą įpilkite verdančio vandens ir statykite formeles su kremu (vanduo turi semti formeles iki pusės).
7.
Dėkite desertą į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos, centre vos minkštesnė nei iš kraštų, bet įsmeigus dantų krapštuką, jis turi stovėti. Kai desertas vės, jis dar sutvirtės.
8.
Kai ištrauksite iš orkaitės savo creme brulee, leiskite jam dar 10 min pastovėti kepimo formoje su vandeniu, o tik tada traukite iš vandens. Uždenkite indelius maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą porai valandų.
9.
Patiekiant, apibarstykite cukrumi viršų. Specialiu degikliu pakaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Puoškite uogomis, riešutais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital