Kava "Juodasis miškas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kava Juodasis miškas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kava Juodasis miškas
Kava Juodasis miškas
Kava Juodasis miškas
Autorius apie receptą: Ši žavingai atrodanti kava taip vadinama, nes savo ingredientais primena legendinį "Juodojo miško tortą". Švelni šokoladinio sirupo ir vyšnių sulčių nata kavoje susilieja Ši žavingai atrodanti kava taip vadinama, nes savo ingredientais primena legendinį "Juodojo miško tortą". Švelni šokoladinio sirupo ir vyšnių sulčių nata kavoje susilieja į labai subtilų ir elegantišką skonių derinį. O paruošite itin paprastai. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 mililitrų kavos (ruošiau iš Aroma Gold 100% Arabica)
2 šaukštai šokoladinio sirupo (pirktinio arba naminio, žr. patarimus)
2 šaukštai vyšnių sultys (arba vyšnių sirupo ar skysčio nuo konservuotų vyšnių)
Patiekiant:
šiek tiek plaktos grietinėlės
šiek tiek juodojo šokolado
2 vienetai kokteilinių vyšnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Savo mėgiamu būdu paruoškite kavą. Aš ruošiau french press kavinuku pagal šiuos patarimus.
2.
Į kiekvieną stiklinę pilkite po šaukštą šokoladinio sirupo (jei mėgstate saldžiai, galima ir daugiau). Ant jo - po šaukštą vyšnių sulčių.
3.
Ant viršaus užpilkite paruoštą kavą.
4.
Papuoškite plakta grietinėle ir smulkintu juodu šokoladu. Ant viršaus uždėkite po kokteilinę vyšnaitę.
Patarimai:
Šokoladinio sirupo rasite pirkti daugelyje didesnių prekybos centrų arba labai paprastai pasigaminkite patys - į prikaistuvį berkite 1 stiklinę kokybiškos kakavos, 1 stiklinę cukraus (arba ksilitolio ar klevų sirupo ar kito saldiklio) ir 1 stiklinę paruoštos kavos (arba vandens). Kaitinkite maišydami ant vidutinės ugnies apie 7-10 minučių iki sirupas ims tirštėti. Tada įmaišykite 1 a.š. vanilės ekstrakto. Paruoštą sirupą laikykite sandariame indelyje šaldytuve 2-3 savaites.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital