Kaukazietiška daržovių mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Daržovių mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanu žiemą prie troškinių, mėsos patiekalų ar tiesiog and duonos riekelės. Aitriųjų pipirų kiekį galima koreguoti pagal savo skonį. Receptą prieš kelis metus radau Labai skanu žiemą prie troškinių, mėsos patiekalų ar tiesiog and duonos riekelės. Aitriųjų pipirų kiekį galima koreguoti pagal savo skonį. Receptą prieš kelis metus radau rusiškame žurnale ir kasmet pagal jį gaminu, labai skanu ir visai šeimai patinka. (...daugiau) Irena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai agurkų
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas paprikos
200 gramų česnako
200 gramų aitriosios paprikos (nabūtina)
180 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
1 saujelė pipirų (žirneliais)
pagal poreikį acto 9% (po 1 šaukštelį 0.5 l stiklainiui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus aplieti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Nuvalytus pomidorus supjaustyti. Sudėti į storadugnį puodą.
2.
Iš paprikų išimti sėklytes, paprikas supjaustyti kubeliais. Sudėti prie pomidorų. Užberti cukrų, druską, berti pipirus. Užkaitinti ir virti apie 20 minučių ant nedidelės kaitros.
3.
Agurkus supjaustyti išilgai ir skiltelėmis. Česnaką ir aitriuosius pipirus, jei naudojate, susmulkinti. Sudėti į puodą prie pomidorų. Supilti aliejų. Užvirinti ir kaitinti apie 5 minutes.
4.
Stiklainius išplauti su soda, iškaitinti. Sudėti dar karštą mišrainę. Į kiekvieną 0.5 litro stiklainį, tiesiai ant mišrainės pilti po 1 šaukštelį acto, į 1 litro stiklainį - po 2 šaukštelius.
5.
Pridengti steriliais, sandariais dangteliais. Sustatyti į puodą su karštu vandeniu, kad stiklainius apsemtų iki pusės (kad nebarškėtų, dugne padėti virtuvinį rankšluostėlį) ir kaitinti apie 20 minučių. Stiklainius uždaryti. Sustatyti dangteliais žemyn, uždengti pūkinėmis striukėmis ir palikti atvėsti pernakt. Saugotia vėsiame rūsyje.
AUTORIUS: Irena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis