Karpio šonkauliukai su spurgute, degintomis daržovėmis ir sultinio padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Karpio šonkauliukai
Karpio šonkauliukai
Autorius apie receptą: Išskirtinis patiekalas švenčių stalui, kurį puikiai tiks tiekti tiek Kalėdoms, tiek Kūčioms. Paruošti nėra sudėtinga, tačiau maloniai nustebins kiekvieną. Išskirtinis patiekalas švenčių stalui, kurį puikiai tiks tiekti tiek Kalėdoms, tiek Kūčioms. Paruošti nėra sudėtinga, tačiau maloniai nustebins kiekvieną. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų karpio (filė)
30 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
10 gramų petražolių
pagal skonį druskos
Garnyrui:
100 gramų karpio (mėsos)
100 gramų džiūvėsėlių
300 gramų rapsų aliejaus
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
Patiekiant:
200 gramų morkų
100 gramų svogūnų
100 gramų poro
50 gramų paprikos
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų žalumynų
20 gramų citrinų
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų sultinio
100 gramų sviesto
30 galvų citrinų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karpio filė išpjaunami šonkauliai, kurie užmarinuojami su smulkintomis petražolėmis, alyvuogių aliejumi ir smulkintais česnakais, marinuojama apie 1 valandą.
2.
Užmarinuota karpio filė kepama įkaitintoje keptuvėje apie 3-5 minutes, baigus kepti, pasūdoma.
3.
Likusios karpio dalys sudedamos į puodą, užpilamos 500 ml vandens, įdedama svogūno, poro žaliosios dalies, morkos, česnako, petražolių ir verdama 5 minutes. Po 5 minučių išimamos karpio dalys, atvėsinama ir išimamos ašakos.
4.
Į šiltą karpio mėsą sudedamas sviestas, gerai išmaišoma, pasūdoma ir masė atvėsinama.
5.
Iš atvėsintos masės formuojamos apvalios spurgutės. Jos apvoliojamos kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Pakartotinai apvoliojama kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
6.
Paruoštos spurgytės kepamos iki 160 C laipsnių įkaitintame aliejuje 1 minutę, iškeptos nusausinamos nuo aliejaus.
7.
Padažui nugarinamas žuvies sultinys iki 100 g, po to dedamos citrinos sultys ir šaltas sviestas, nuolat maišoma. Baigus sukti padažą, gardinama druska.
8.
Daržovės nevalytos pašlakstomos alyvuogių aliejumi ir kepamos orkaitėje 200 temperatūroje. Paprika išimama iš orkaitės po 10 minučių, porai po 15 minučių, svogūnai po 20 minučių, morkos po 25 minučių.
9.
Išimtos daržovės supjaustomos norimo dydžio ir prieš tiekiant pakepinamos 2-3 minutes, įpylus citrinų sulčių ir sudėjus smulkintas petražoles, gardinamos druska.
10.
Viskas dailiai sudėliojama į lėkštę ir įpilamas padažas, dekoruojame petražolių lapeliais, krapų aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Edita
2020-12-21 09:52
Vaizdo įraše ant iškeptų daržovių jas išėmus buvo pilamas žalias padažas iš buteliuko. Lyg ir nerandu jo recepte ir aprašyme. ATSAKYTI
Indrė
2020-12-22 17:20
Pašlakstoma šiuo žalumynų aliejumi - kaip pasigaminti, rasite čia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital