Karkutė su krienų kremu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Karkutė su krienų kremu
Karkutė su krienų kremu
Karkutė su krienų kremu
Autorius apie receptą: Karka patiekta su ypatingu krienų kremu nepaliks abejingų, o garnyrui puikiai tinka tiekti marinuotas daržoves. Karka patiekta su ypatingu krienų kremu nepaliks abejingų, o garnyrui puikiai tinka tiekti marinuotas daržoves. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas kiaulienos karkos (didesnės)
100 gramų morkų
100 gramų salierių (nebūtina)
50 gramų svogūnų
20 gramų česnako
10 gramų kmynų
10 gramų garstyčių grūdelių
5 gramai gvazdikėlių
5 gramai maltos kalendros
1 vienetas rozmarinų šakelių (arba šiek tiek petražolių ar krapų)
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
Kremui:
100 gramų pastarnoko
100 gramų salierių
150 gramų pieno
50 gramų krienų
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karka apkepinama keptuvėje ant šiek tiek aliejaus iki gerai apskrunda, o oda tampa gražiai ruda ir traški.
2.
Karka dedama į greitpuodį drauge su pjaustytomis daržovėmis bei prieskoniais. Viskas užpilama vandeniu, pagal skonį pasūdoma ir troškinama greitpuodyje aukštoje temperatūroje apie 40 minučių (arba paprastame puode apie 2 valandas).
3.
Išvirta karka nupjaustoma, truputį atvėsinama ir pasmulkinama.
4.
Dedama oda ant maistinės plėvelės, pašlakstoma trupučiu sultinio, kuriame virė, pagal skonį pasūdoma ir susukama į cilindrą. Gerai suveržiama.
5.
Dedama į šaldytuvą ir atvėsinama bent 3 valandas (dar geriau - nakčiai). Tiekiant supjaustoma gabalėliais.
6.
Krienų kremui puode sausai apkepinami smulkinti salierai, pastarnokai ir trinti krienai (kepinama apie 10 minučių). Tuomet supilamas pienas ir viskas verdama ant nedidelės ugnies 20 – 30 minučių, kol suminkštėja daržovės. Tuomet viskas dedama į maisto smulkintuvą, įdedamas šaltas sviestas ir viskas sutrinama iki vienalytės masės. Masė perkošiama per sietelį ir pagal skonį pasūdoma.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital