Karamelizuotų svogūnų ir sūrio tarta

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Karamelizuotų svogūnų ir sūrio tarta
Karamelizuotų svogūnų ir sūrio tarta
Karamelizuotų svogūnų ir sūrio tarta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
80 gramų sviesto
50 mililitrų vandens
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
100 mililitrų pieno
100 mililitrų grietinėlės
80 gramų virto kumpio
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
3 šaukštai aliejaus (apytikriai)
1 šaukštas čiobrelių
1.5 šaukštelio kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
0.5 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, šaltą sukapotą sviestą ir pirštais arba virtuviniu kombainu viską sutrinkite iki trupinių konsistencijos. Tada supilkite vandenį ir viską suminkykite į kamuolį.
2.
Tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio (tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, kad nekibtų).
3.
Įklokite tešlą į skardą (skersmuo – 23 cm) ir padailinkite kraštus. Dugną subadykite šakute ir padėkite į šaldytuvą 20 min.
4.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuluptus ir susmulkintus svogūnus, čiobrelius bei muskatą. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros 10–12 min., kol svogūnai ims rusvėti, karamelizuotis.
5.
Perkelkite svogūnus į puodą arba dubenį, suberkite susmulkintą kumpį, miltus, sūrį, supilkite pieną ir grietinėlę, įberkite druską ir viską išmaišykite.
6.
Įdarą supilkite į tešlos krepšelį skardoje ir mentele išlyginkite.
7.
Kepkite 190 °C orkaitėje 40 min. arba kol įdaras sutvirtės.
8.
Iškeptą pyragą galite pagardinti čiobreliais.
Patarimai:
Tartos valgymas. Pyragą labai gardu skanauti ir karštą, ir jau atvėsusį!
Ruošimas be mėsos. Jeigu nevalgote mėsos, vietoj kumpio įdarui naudokite daugiau svogūnų arba galima įmaišyti išplaktą kiaušinį!
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Bronius
2021-12-04 00:04
Labai nepatiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital