Karamelizuoti obuoliai

AUTORIUS:
Jūratė Sarapovienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Karamelizuoti obuoliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 obuolių
125g miltų
200 g cukraus pudros
100 ml vandens
1 kiaušinio
2 a. š.  kepimo sodos
4 v. š. kukurūzų miltų
Aliejaus, kepimu
PARUOŠIMO BŪDAS:

Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius griežinėliais.
Iš miltų, kiaušinių, kukurūzų miltų, kepimo sodos ir vandens sumaišykite tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus pilkite tiek, kad jame galėtumėte skrudinti obuolius. Į tešlą pamirkykite obuolius ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol apskrus. Išimtus obuolius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
Išpilkite beveik visą aliejų. Palikite vos du šaukštus. Sumažinkite liepsną ir įpilkite cukraus. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į masę. Kai sirupas jau bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo dujinės. Jei sirupas labai greitai sukietėja, vėl pašildykite.
Apvoliokite keptus obuolius sirupe.
Karamelinį griežinėlį panardinkite į indą su vandeniu ir ledo gabaliukais. Sirupas greičiau atšals ir sukietės.
Valgydami būkite atsargūs. Sukietėjusi karamelė nėra labai lengvai įkandama.  

AUTORIUS: Jūratė Sarapovienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital