Karamelinis tortas - trys ingredientai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Argentinietiškas tortas Rogel - traškus, trapus ir saldus. Argentinietiškas tortas Rogel - traškus, trapus ir saldus. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
700 gramų karamelės (naudojau naminę, žr. patarimus arba Rududu tipo)
Papuošimui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį berti miltus, pilti 250 ml grietinėlės ir užminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta, švelni.
2.
Paruoštą tešlą padalinti į 8 dalis. Iškočioti labai plonus lakštus, išpjauti 25 cm skersmens apskritimus. Nupjautus kraštus išminkyti ir iškočioti, pavyks padaryti dar 2 lakštus.
3.
Lakštus pabandyti šakute ir kepti po vieną įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Dėti vieną lakštą, aptepti karamele, tuomet dėti antrą lakštą ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų. Šiek tiek paspausti, kai susluoksniuosite.
5.
Papuošimui į dubenį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plaktuvu. Papuošti tortą.
Patarimai:
Karamelei reikės 400 ml grietinėlės ir 400 g cukraus. Puode užkaitinti grietinėlę. Į kitą puodą suberti cukrų ir ištirpinti, kai cukrus visiškai ištirps, po truputį supilti grietinėlę nuolat maišant. Tuomet nukelti nuo kaitros ir atvėsinti.
Papuošimui galima naudoti ir plaktus baltymus su cukraus sirupu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital