Karamelinis tortas su gaiviu rikotos kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Karamelinis tortas su gaiviu rikotos kremu
Karamelinis tortas su gaiviu rikotos kremu
Karamelinis tortas su gaiviu rikotos kremu
Autorius apie receptą: Šį tortą kepiau mamai gimtadieniui, todėl puošiau cukraus masės rožytėmis, karamele ir biskvito trupiniais.
Šį tortą kepiau mamai gimtadieniui, todėl puošiau cukraus masės rožytėmis, karamele ir biskvito trupiniais.
Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba naminio, aš pati viriau)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
150 gramų sviesto (kambario temperatūros, labai minkštas)
100 gramų grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų rikotos sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
Sulaistymui:
0.5 stiklinės vandens
pagal skonį cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Aptepimui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukrų su kiaušiniais išplakti iki purumo, kol masė padvigubės. Po truputį įplakti karamelizuotą kondensuotą pieną ir grietinę. Tada įplakti sviestą (jis turėtų būti kambario temperatūros, labai minkštas) ir išplakti iki vientisos mases.
2.
Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar truputį paplakti. Tešla gausis standoka, tokia ir turėtų būti.
3.
Tešlą sudėti į formą (naudojau apvalią 22 cm skersmens). Aš dar pasuku formą su tešla kelis kartus aplink jos ašį, tada užsipildo gražiai kraštai ir kyla tolygiau.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku (tikrinti į pabaigą kepimo laiko). Jeigu pagaliuką ištraukiate sausa, neapsivėlusį tešlą, vadinasi iškepė.
5.
Tada orkaitę išjungti ir iškepusį biskvitą palikti vėsti orkaitėje kelias minutes. Tada ištraukti ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsintą biskvitą supjaustyti į 3 ar 4 lakštus.
6.
Kremui grietinėlę (ji turėtų būti kuo šaltesnė) plakti po truputį dedant cukraus pudra iki grietinėle laikys formą. Supilti iš citrinos išspaustas sultis ir dar truputėlį paplakti. Sudėti rikotą, nuo citrinos nutarkuotą žievelę ir mentele viską sumaišyti iki standžios, vientisos masės.
7.
Biskvitu sulaistymui aš naudoju vandenį, kurį šiek tiek pasaldinu cukrumi ir truputį parūgštinu citrinos sultimis.
8.
Biskvito lakštą dėti į formą, apipurkšti saldintu vandeniu (arba sulaistyti šaukštu, bet aš biskvitų sulaistymui visada naudoju purškiklį, man taip patogiau), aptepti 1 šaukštu karamelizuoto sutirštinto pieno ir dėti dalį kremo. Uždėti kitą biskvito lakštą, vėl sudrėkinti, aptepti 1 šaukštu karamelizuoto sutirštinto pieno, dėti dalį kremo, ir vėl biskvitas...... kol sudėsite visus 3 ar 4 biskvitus.
9.
Tortą padėti bent kelioms valandoms į šaldytuvą (o dar geriau - nakčiai). Geriau nakčiai, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.
10.
Veliau nuimti formą, išlyginti, apdailinti torto šonus. Puošti kaip fantazija leidžia - karamele, biskvito trupiniais ar kaip tik norisi. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital