Karamelinis sūrio tortas su skrudintais lazdyno riešutais

AUTORIUS:
Malonumas Gaminti
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Karamelinis sūrio tortas su skrudintais lazdyno riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 gramų kvietinių miltų
65 gramai aliejaus
50 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų rikotos sūrio
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
Sulaistymui:
1 šaukštelis tirpios kavos
1 šaukštelis cukraus
Papuošimui:
100 gramų lazdyno riešutų
40 gramų pieniško šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakiau su cukrumi ir vanile. Plakiau maždaug 5 minutes, kol masė šiek tiek pabals, padidės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supyliau aliejų ir dar šiek tiek paplakiau, kad aliejus pasiskirstytų. Įsijojau miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Išmaišiau metaline šluotele ir supyliau į 24 cm skersmens kepimo formą.
2.
Kepiau 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku (tikrinti į pabaigą kepimo laiko). Jeigu pagaliuką ištraukiate sausa, neapsivėlusį tešlą, vadinasi iškepė. Kepimo metu rekomenduoju orkaitės neatidarinėti. Biskvitą patariu pjaustyti tik atvėsusį. Atvėsintą biskvitą supjausčiau į 3 lakštus.
3.
Kremui kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną išmaišiau su rikotos sūriu. Maišiau šakute ir kreme palikau šiek tiek mažų karamelizuoto kondensuoto pieno gabaliukų, t.y. neišmaišiau iki visiškai vientisos konsistencijos.
4.
Sulaistymui padariau ketvirtį puodelio stiprios, saldžios tirpios kavos.
5.
Lazdyno riešutus užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau kelias minutes. Tuomet visus juos perpjoviau pusiau, sudėjau į kepimo skardą ir skrudinau 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min. Išėmusi iš orkaitės, nulupau luobeles.
6.
Garų vonelėje ištirpinau pienišką šokoladą ir palikau jį "ant garų", kad nesutirštėtų, kol surinksiu tortą.
7.
Pirmąjį biskvitą sulaisčiau kava, dėjau trečdalį kremo ir tolygiai jį paskirsčiau. Uždėjau antrąjį biskvitą, vėl sulaisčiau kava, aptepiau antru trečdaliu kremo.
Uždėjau trečiąjį biskvitą, jį sulaisčiau kava ir ant jo tolygiai paskirsčiau pusę likusio kremo. Kitą pusę kremo paskirsčiau ant torto šonų. Šonus papuošiau nuo biskvito likusiais trupinukais. Jei trupinukų neliko, galima puošti smulkintais šokoladiniais sausainiais. Tuomet uždėjau skrudintus riešutus ir apipyliau pienišku šokoladu.
8.
Tortą padėti bent kelioms valandoms į šaldytuvą, o dar geriau nakčiai, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.
AUTORIUS: Malonumas Gaminti
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital