Karamelinis - šokoladinis maskarponės tortas - žavingai paprastas ir be galo skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Karamelinis šokoladinis maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Saldumynų vaikystėje atsivalgiau iki valios, o pasibaigus vaikystei pasibaigė ir saldaus skonio pomėgis. Bet gaminti juos kitiems labai mėgstu ir karts nuo karto gimtadienio ar Saldumynų vaikystėje atsivalgiau iki valios, o pasibaigus vaikystei pasibaigė ir saldaus skonio pomėgis. Bet gaminti juos kitiems labai mėgstu ir karts nuo karto gimtadienio ar kokios kitos proga sukurpiu kokį tortą. Šis – naujausias mano atradimas, sužavėjęs paruošimo paprastumu, labai sodriu, net sakyčiau turtingu skoniu. Gaminu su riešutais, šokoladu, traškiais, bet labiausiai sužavėjo sumanymas vieną pertepimo sluoksnį pagardinti šaldytomis vyšniomis (be kauliukų). Kaip lėto gyvenimo būdo šalininkė, mėgstu gaminti pati tiek, kiek išgaliu. Bet jei jums, pvz., staiga prisireiktų skubiai suręsti tortą, šiam galite drąsiai naudoti parduodamus biskvitų lakštus. Rinkitės kakavinius. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 šaukštas kakavos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
0.5 stiklinės vandens
1 šaukštas rudojo romo
1 šaukštas rudojo cukraus
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
Pabarstymui:
šiek tiek lazdyno riešutų
šiek tiek šokoladinių traškių
šiek tiek šokoladinių pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai produktus sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais ir plaku, kol kakava įsimaišo ir cukrus pilnai ištirpsta. Tuomet sudedu 5 v. š. kvietinių miltų ir vėl plaku apie 3-4 minutes. Tešlą supilu į silikoninę torto formą, ją dedu į orkaitę, įjungiu 180 C ir kepu apie 35-40 minučių. Biskvitą kepu dieną prieš planuojamą torto gamybą. Iškepusį biskvitą atvėsinu ir palaikau ant stalo, kad truputėlį apdžiūtų.
2.
Ilgu aštriu peiliu supjaustau į tris dalis ir pertepu kremu pagamintu iš kremo produktų sumaišytų virtuvinio kombaino plakikliu. Biskvitų nelaistau, jei tortui lieka bent 24 h subrendimui, jei planuojamas greitesnis valgymas, tuomet pasigaminu sirupo supilu į puodą ir kaitinu, kol cukrus ištirpsta ir atvėsinu.
3.
Tortą formuoju formoje su nuimamais bortais. Dedu vieną biskvito lakštą, jei reikia – sulaistau trečdaliu sirupo, sukrečiu pusę kremo, vėl lakštas ir likęs kremas, paskutinis lakštas ir likę trečdalis sirupo. Viršų aplieju šokoladiniu glajumi Produktus sudedu į metalinį indelį ir dedu į orkaitę, jungiu 50C ir palaikau apie 20 minučių, tuomet permaišau, lukteliu, kol atvės ir supilu ant torto. Tuomet pabarstau smulkintais lazdyno riešutais, šokoladiniais traškiais, šokoladiniais pabarstais.
4.
Kaip minėjau, vieną sluoksnį galima pagardinti vyšniomis, jas atšildau ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu ant antro biskvito lakšto ir kremą pilu ant jų. Iki tiekiant laikau šaldytuve, tortas pats skaniausias būtent šaltas.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
r
2017-10-11 21:31
Man neiskilo pagrindas, gal reikejo kildinimo kokiu medziagu? ATSAKYTI
Evelina
2017-10-12 08:05
Kiausiniu pakanka siame recepte, kad iskiltu. Gal per trumpai juos su cukrumi plakete? Reiketu plakti iki bus tokie balzgani. Tik as kai gaminau si torta (gavosi puikus!) biskvita dejau i jau ikaitusia orkaite. Tai viskas pavyko super :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital