Karamelinis obuolių pyragas

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Obuolių įdarui:
3 dideli kieti obuoliai
50 g sviesto
0,75 stiklinės rudojo cukraus
2 v. š. obuolių sulčių koncentrato
0,5 stiklinės kukurūzų sirupo
1 žiupsnelis cinamono
Tešlai:

0,75 stiklinės alilejaus (ne alyvuogių!)
1 stiklinė rudojo cukraus
2 v. š. obuolių sulčių koncentrato
2 kiaušiniai
0,5 a. š. cinamono
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis druskos
1 a. š. valgomosios sodos
1,5 stiklinės miltų
1 kietas obuolys
0,75 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Okraitę įkaitinti iki 175oC (350oF). Gilią apvalią kepimo formą patepti riebalais, dugną iškloti svestiniu popieriumi ir jį taip pat patepti riebalais. Įdarui nupjauti vieno obuolio viršų ir dėti jį į formos vidurį, odele į viršų. Likusius obulius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti storomis, maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis. Obuolio riekeles kloti į kepimo formą ratu, tankiai suglaudžiant jas vieną prie kitos. Nedideliame puodelyje ant silpnos ugnies pakaitinti gabalėliais susmulkintą sviestą, cukrų, obuolių sulčių koncentratą, cinamoną ir kukurūzų sirupą. Pastoviai maišant, kaitinti tol, kol cukrus ir sviestas pilnai ištirps. Užpilti 0,5 stiklinės paruošto karamelinio padažo ant išdėliotų obuolių skiltelių. Likusį padažą palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų. Pyragui obuolį nulupti ir supjaustyti nedidukais gabalėliais. Į didoką dubenį supilti aliejų, cukrų, obuolių sulčių koncentratą, kiaušinius, prieskonius ir druską. Viską plakti elektriniu mikseriu 2-3 minutes. Į išplaktą mišinį suberti sijotus miltus ir sodą, viską atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų (svarbu nepermaišyti). Į tešlą suberti smulkintą obuolį ir riešutus. Atsargiai išmaišyti. Tešlą šaukštu krėsti į kepimo formą ant išdėliotų obuolių skiltelių. Kepti 50-55 minutes, kol pyragas pilnai iškeps ir nelips prie dantų krapštuko. Iškeptą pyragą traukti iš orkaitės. Leisti jam atvėsti maždaug 5 minutes. Peiliu arba medine mentele patikrinti, ar nėra prie skardos kraštų prikibusios tešlos. Pyragą apversti and padėklo. Jeigu skardoje liks prie dugno prilipusių obuolių, juos atsargiai perkelti ant pyrago. Pyrago viršų apipilti likusiu karameliniu padažu. Į stalą tiekti šiltą su vaniliniais ledais arba nesaldinta plakta grietinėle.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!

AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital