Karamelinio tinginio pyragėliai su šokoladu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karamelinio tinginio pyragėliai su šokoladu
Karamelinio tinginio pyragėliai su šokoladu
Karamelinio tinginio pyragėliai su šokoladu
Autorius apie receptą: Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja vienas kitą, jog rankos pačios tiesiasi dar ir dar gabalėlio. Beje, į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau perpus Gaidelio klasikinius ir Ko-Ko-Kola skonio)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
Viršui:
180 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72%)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
100 ml grietinėlės išimame iš šaldytuvo ir paliekame, jog pabūtų kambario temperatūroje ir šiek tiek sušiltų. Likusią grietinėlę paliekame šaldytuve.
2.
Sausainius sulaužome smulkiais gabalėliais.
3.
Karamelizuotą kondensuotą pieną ištriname su sviestu iki daugmaž vientisos masės (aš tryniau blenderiu, žr. patarimus žemiau). Sudedame į prikaistuvį ir maišydami kelias minutes pakaitiname iki masė bus karšta (užvirinti nereikia).
4.
Karštą karamelinį kremą supilame ant sausainių ir gerai išmaišome. Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20x20 cm). Dedame į šaldytuvą, kol ruošime šokoladinį kremą.
5.
Šokoladą ištirpiname. Į jį per kelis kartus supilame 100 ml kambario temperatūros grietinėlės, vis išmaišydami iki masė bus vientisa.
6.
Likusią šaltą grietinėlę išplakame iki standumo. Per kelis kartus ją sukrečiame į šokoladą, atsargiai švelniais judesiais išmaišydami iki kremas bus vientisas.
7.
Šokoladinį kremą sukrečiame ant karamelinio sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, jog sutvirtėtų.
8.
O tada pjaustome nedideliais kvadratėliais ir skanaujame!
Patarimai:
Karamelizuoto kondensuoto pieno galima ir netrinti su sviestu, o iškart abu ingredientus kaitinti prikaistuvyje iki susijungs, tačiau sutrynus kaitinti pakanka vos keletą minučių (nesutrynus - daug ilgiau) ir bent man tinginys pavyksta skanesnis, drėgnesnis.
Į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rita
2020-12-30 12:31
Dariau, labai patiko, tik šokoladą naudojau 50%, į pagrindą įdėjau 100g skrudintų pasūdytų žemės riešutų, tai gavosi kaip snikersas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital