Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Karameliniai riešutiniai keksiukai su mėtiniais ledais
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminami, puikaus skonio, gaivūs naminiai ledai ir purūs karameliniai keksiukai su riešutų aromatu - puikus duetas vasaros desertui! Papildomai reikės 6 mažų Lengvai pagaminami, puikaus skonio, gaivūs naminiai ledai ir purūs karameliniai keksiukai su riešutų aromatu - puikus duetas vasaros desertui! Papildomai reikės 6 mažų balionų. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
100 gramų juodojo šokolado
Ledams:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis mėtų sirupo
Tešlai:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
3 šaukštai riešutų sirupo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame ledus: iki standžių putų išplakti 400 ml grietinėlės, sumaišyti su saldintu kondensuotu pienu ir mėtų ekstraktu.
2.
Viską supilti į ledų gaminimo aparatą ir palikti maišyti apie valandą.
3.
Išmaišytą masę supilti į sandarų indelį ir užšaldyti.
4.
Jeigu neturite ledų gaminimo aparato, gerai išplaktą masę šaldyti indelyje ir 3 - 4 kartus kas valandą gerai išmaišant, kad nesusidarytų ledų kristalai.
5.
Ruošiame šokoladinius indelius: ant garų vonelės ištirpiname juodą šokoladą.
6.
Į tirpintą šokoladą iki vidurio įmerkti pripūstus (švariai nuplautus) balionus. Juos ištraukus, sustatyti ant kepimo popieriumi ištiesto padėklo ir padėti į šaldytuvą.
7.
Ištraukus sustingusius puodelius, balioną prakirpti ir nuimti nuo šokolado. Indeliai ledams paruošti.
8.
Ruošiame keksiukus: iki standžių putų išplakti grietinėlę, į ją supilti trumpai pašildytą Rududu (kad truputį suskystėtų ir lengvai įsimaišytų į grietinėlę) ir riešutų sirupą.
9.
Suplakti ir į masę įmaišyti kiaušinius bei tirpintą, bet nekarštą sviestą.
10.
Suberti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišyti kol neliks sausų miltų. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.T
11.
ešlą supilstyti į keksiukų formeles.
12.
Kepti apie 30 - 35 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
13.
Į šokoladinį dubenėlį įdėti 1 - 2 šaukštus paruoštų naminių ledų, juos papuošti mėtos lapeliais. Šalia patiekti kvapniuosius keksiukus. Skanaus!
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital