Kanadietiškas bulvių apkepas su vištiena ir šonine

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Bulvių apkepas su vištiena ir šonine
@Shuttterstock
Autorius apie receptą: Kanadietiškas bulvių apkepas, kuris tiesiog puikiai tinka lietuviškam skoniui. Sotu ir labai gardu. Kanadietiškas bulvių apkepas, kuris tiesiog puikiai tinka lietuviškam skoniui. Sotu ir labai gardu. Ilona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai bulvių
700 gramų vištienos kulšelės (ketvirčių ar kitos dalies)
150 gramų rūkytos šoninės
100 mililitrų sultinio (kuriame virė vištiena)
2 vienetai svogūnų
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūnus susmulkinti.
2.
Į puodą su vandeniu sudėti vištieną, svogūnus. Užpilti vandeniu, kad apsemtų, kaitinti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą ir virti apie 40 minučių iki kol vištiena išvirs. Išvirusią vištieną išgriebti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sultinį perkošti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus. Įkaitinti.
4.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabaliukais, suberti į keptuvę ir apkepti kelias minutes. Perkelti ant vienkartinio rankšluosčio iki kol susigers riebalų perteklius.
5.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Bulvių skystį kuo geriau nuspausti. Galima naudoti marlę.
6.
Į kepimo formą sudėti pusę tarkuotų bulvių masės, užpilti samtį sultinio su svogūnais, kuriame virė vištiena, sudėti vištienos gabaliukus, pabarstyti druska ir sudėti likusią bulvių masę. Sudėti šoninės gabaliukus.
7.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 60 minučių iki kol iškeps.
Patarimai:
Kai iki kepimo pabaigos lieka apie 10 minučių, apkepą labai tinka pabarstyti tarkuotu sūriu.
Jei mėgstate, kartu su vištiena galima išvirti morkų, saliero ar kitų mėgstamų daržovių. Tuomet jas supjaustyti ir sudėti į bulvių apkepą.
AUTORIUS: Ilona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital