Kalifornietiškos salotos su makaronais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kalifornietiškos salotos su makaronais
Kalifornietiškos salotos su makaronais
Kalifornietiškos salotos su makaronais
Kalifornietiškos salotos su makaronais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
2 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
60 gramų Kauno Grūdų visų grūdo dalių kvietinių miltų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Salotoms:
1 vienetas saldžiosios paprikos
0.5 vieneto cukinijų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
2 saujos vyšninių pomidorų
1 sauja juodųjų alyvuogių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
Padažui:
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
30 mililitrų raudonojo vyno acto
15 gramų sūrio (kieto, tarkuoto)
1 šaukštelis sezamo sėklų
1 šaukštelis aguonų
1 žiupsnelis raudonėlio
0.5 skiltelės česnako (išspausto)
1/4 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Makaronams paruošti: sumaišome miltus. Beriame ant stalo ir padarome viduryje duobelę. Į vidurį mušame kiaušinius, pilame alyvuogių aliejų, beriame druską. Šakute išmaišome kiaušinius, stengdamiesi išlaikyti miltų sieneles. Po truputį pradedame minkyti rankomis, vis imdami miltų iš išorės. Minkome apie 8–10 min. Jeigu atrodys per sausa, galima suvilgyti vandeniu pirštus. Jei per drėgna – pridėti miltų.
2.
Minkome, kol gaunasi vientisos, elastingos tešlos kamuoliukas. Jį apvyniojame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje 30 min.
3.
Dalijame tešlą pusiau ir pradedame kočioti. Užlenkiame kraštus link centro, kad gautųsi stačiakampis. Dedame į makaronų gaminimo mašiną ir sukame, kad gautųsi kuo plonesnė tešla.
4.
Tarp dėjimų į mašinėlę lakštus apiberkite miltais. Kai tešla bus pakankamai plona, pakeičiame antgalį ir susipjaustome į „Tagliatelle“ ar „Spaghetti“ tipo makaronus. Apiberiame miltais ir atsidedame į šalį (šviežius makaronus galima laikyti šaldytuve kelias dienas prieš gaminant).
5.
Salotoms paruošti: sumaišome visus padažo ingredientus.
6.
Agurką, papriką ir cukiniją supjaustome nedideliais kubeliais, pomidoriukus – pusiau, svogūną smulkiai sukapojame. Sumaišome giliame dubenyje.
7.
Išverdame pusę pagamintų makaronų sūdytame vandenyje. Užtruksime 3–5 min. Perplauname po šaltu vandeniu. Dedame į salotas.
8.
Viską apipilame padažu ir paliekame šaltai bent kelioms valandoms arba per naktį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital